Neppe e-mailberichten in omloop

Wij waarschuwen voor valse e-mailberichten waarin men u, zogenaamd uit naam van de RDW, vraagt om uzelf te identificeren. Dit bericht en de website zijn vals en zijn niet door de RDW verstuurd. Wij versturen nooit e-mailberichten waarin we u vragen om uzelf te identificeren, persoonsgegevens of bankgegevens door te geven. Ook vragen wij nooit per e-mail om betalingen te doen.

Heeft u een valse e-mail ontvangen? Verwijder hem dan direct uit uw mailoverzicht en uw prullenbak of verwijderde items. Klik niet op links in de mail, geef geen gegevens door en beantwoord de mail niet.

Identiteitsfraude

Heeft u uw persoonsgegevens ingevuld, scans van uw rijbewijs opgestuurd en/of een betaling gedaan via een website die in de e-mail vermeld staat? Dan bent u mogelijk slachtoffer van (identiteits)fraude. Deze phishingmails hebben als doel om misbruik te maken van uw gegevens. Wij adviseren u een melding van de mogelijke fraude te doen bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude.

Betaling gedaan of persoonsgegevens opgestuurd

Heeft u een betaling gedaan? Neem dan direct contact op met uw bank en doe aangifte bij de politie. Ook bij het doorgeven van persoonsgegevens en/of opsturen van foto's van uw rijbewijs, adviseren wij om aangifte te doen bij de politie.

Link aangeklikt

Heeft u de link naar de website aangeklikt? Dan raden wij u aan om een virusscan uit te voeren en cookies en websitegeschiedenis te verwijderen. Wij hebben maximale zorg voor de veiligheid van persoonsgegevens. We onderzoeken daarom de valse e-mails en nemen maatregelen waar dat kan.

Meer informatie

Meer informatie over het omgaan met phishingmail leest u op de informatiepagina over phishing van de Rijksoverheid. Op die website leest u ook meer over identiteitsfraude.