Aangifte van voertuigdiefstal kan nu digitaal

Je kunt vanaf nu online aangifte doen bij het Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV) van het LIV. Door op de website van de politie in te loggen met DigiD kun je een proces-verbaal downloaden en digitaal ondertekenen. Ook de opsporingsambtenaar van de politie ondertekent digitaal.

De digitale aangiftemogelijkheid scheelt je een bezoek aan het politiebureau. Ook hoef je geen officiële documenten meer met de post te versturen. Bovendien kun je nu direct beschikken over de officiële digitale stukken die gebruikt kunnen worden voor eigen archief of door andere instanties.

Snellere afhandeling

Deze vernieuwing is ook goed voor het AGV, want de digitale afhandeling bespaart tijd en werkt efficiënt. Hierdoor kunnen aangiftes sneller afgehandeld worden.

Het AGV heeft de primeur om als eerste eenheid van de Nederlandse politie op deze manier te werken. Het is altijd spannend om nieuwe software te gebruiken, maar gelukkig werkt alles goed en het eerste getekende digitale proces-verbaal is ontvangen.

LIV

Het LIV is in 2002 opgericht en is een samenwerking van de RDW, de politie en de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Het LIV is het enige instituut waarin publieke en private partijen samenwerken om voertuigcriminaliteit op te sporen en te bestrijden. De drie partijen wisselen hiervoor informatie uit en maken gebruik van elkaars informatiesystemen. Dit alles binnen de daarvoor geldende wettelijke bepalingen.