Registratie sloop bromfiets kan nu digitaal

Het is sinds kort mogelijk om zelf de sloop van je bromfiets bij ons vast te leggen. De nieuwe digitale dienst zorgt voor een snelle afhandeling. Doorloop je alle stappen, dan stopt de registratie van je bromfiets in het kentekenregister een werkdag later. Je hoeft niet meer te wachten op de beoordeling van een RDW-medewerker.

Je kunt deze digitale dienst gebruiken wanneer je zelf je bromfiets sloopt, of wanneer je dat laat doen bij een bedrijf zonder RDW-erkenning. Het verloop is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je logt eerst in met DigiD. Je ziet dan een overzicht van de bromfietsen die op je naam zijn geregistreerd. Je kunt nu aanvinken welke bromfiets is gesloopt.

Verloop

De registratie van de bromfiets stopt automatisch op de werkdag na het doorgeven van de sloop. Pas op dat moment stopt ook de verzekeringsplicht. Na het vastleggen van de sloop sturen wij je binnen 5 werkdagen een brief per post. Daarin staat dat de registratie van de bromfiets is gestopt. Ook bedrijven kunnen gebruik maken van de dienst. Zij moeten inloggen met eHerkenning of hun RDW-certificaat.

Snel, veilig en vertrouwd

Voorheen controleerden RDW-medewerkers iedere sloopaanvraag voor bromfietsen. Jaarlijks handelden we ruim 10.000 aanvragen af. Dankzij de automatisering van dit proces ben je niet langer afhankelijk van onze doorlooptijden. En doordat je inlogt met DigiD hoef je geen kopie van een legitimatiebewijs meer op te sturen. De registratie gaat nu dus snel, veilig en vertrouwd.

Demontage

Wil je de registratie van een bromfiets laten stoppen vanwege sloop? Ga dan naar de dienst Zelf sloop doorgeven. Lukt dit niet digitaal of heb je geen DigiD? Dan kun je met de bromfiets terecht bij een RDW-erkend demontagebedrijf. Of neem contact op met onze klantenservice.