Verkeerde voorlichting e-steps

Helaas constateren wij dat er veel onduidelijke en/of verkeerde informatie over elektrische steps te vinden is op internet. Dit kan ertoe leiden dat consumenten niet goed weten of de e-step die ze willen aanschaffen is toegestaan in Nederland. Of dat zelfs wordt gedacht dat hun gekochte e-step legaal de weg op mag terwijl dit niet zo is. 

RDW als een soort keurmerk

Regelmatig wordt de naam van de RDW genoemd bij deze onduidelijke of verkeerde informatie. Er wordt dan bijvoorbeeld geschreven dat de step door de RDW is toegestaan. Of dat de RDW de step na aanschaf kan keuren en dat hij daarna legaal de weg op mag. Helaas hebben wij geen invloed op wat bedrijven op hun website schrijven en weten wij niet dat onze naam ten onrechte genoemd wordt.

Informatie vanuit RDW

De RDW vindt het vervelend dat hierdoor verwarring ontstaat. Wij willen bijdragen aan het helder maken van wat wel en niet mag. Daarom hebben we op de homepage van onze particuliere website een link opgenomen naar informatie over welke steps in Nederland mogen. Daarnaast schrijven we websites aan die ten onrechte de naam van de RDW gebruiken en zo verkeerde informatie verspreiden. Zo hebben we recentelijk de website esteprijden.nl verzocht om de foutieve informatie die wordt gegeven te verwijderen. Hier is helaas nog geen gehoor aangegeven.

Wil je weten of een step de weg op mag in Nederland? Kijk dan op onze informatiepagina over e-steps.