Auto al gesloopt of voor onderdelen gebruikt

Heeft u uw auto, bedrijfsauto of kampeerwagen met een maximum toegestane massa t/m 3.500 kg met Nederlands kenteken gesloopt (laten slopen) of voor onderdelen gebruikt? Dan is het afhankelijk van onderstaande situatie wat u kunt doen.

U heeft nog een onderdeel van het voertuig waarop het voertuigidentificatienummer (VIN) staat

Neem dan contact op met een door de DocumentDocumentRDW erkend demontagebedrijf (pdf, 64kb) . Zij kunnen met het VIN de registratie beëindigen.

U heeft geen onderdelen van het voertuig waar het VIN op staat.

Dan kunt u beëindiging van de registratie online aanvragen. Zo vraagt u online de beëindiging van de registratie aan:

  1. Vul het formulier Verzoek verval tenaamstelling  volledig in. De benodigde documenten (zoals aangegeven op het formulier) moet u bijvoegen. Denk vooral ook aan de bewijsstukken waaruit blijkt dat het voertuig is gesloopt of uitgebrand. Lees hier hoe u een document kunt toevoegen aan het formulier 
  2. Klik op ‘Verzenden’.
  3. De RDW beoordeelt uw aanvraag binnen 5 werkdagen. De registratie in het kentekenregister eindigt op de datum dat de RDW uw verzoek afhandelt. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.
  4. Zeg uw verzekering pas op nadat u de bevestigingsbrief heeft ontvangen. Zolang de registratie niet is beëindigd moet de WA-verzekering actueel zijn. U loopt anders het risico op een boete.
  5. U moet om misbruik te voorkomen de kentekenplaat (laten) vernietigen.

Schriftelijke aanvraag of uw situatie wijkt af van bovenstaande

Wilt u uw verzoek schriftelijk indienen of is er op u een andere situatie van toepassing, neem dan contact op met de Klantenservice van de RDW.