Nieuw beeldmerk

De RDW heeft samen met VAT besloten om een ander beeldmerk in te voeren. Het beeldmerk vervangt het huidige NAP-weblabel. Zoals is te zien in het voorbeeld hieronder is de toevoeging ‘Nationale Auto Pas’ uit het nieuwe beeldmerk verdwenen: Er is een groen vinkje aan toegevoegd om het beeldmerk meer het imago van een keurmerk te geven. Occasionsites hebben tot 1 mei 2017 de tijd om het beeldmerk te vervangen. Tot die tijd kunnen beide beeldmerken voorkomen.

Het nieuwe beeldmerk:

130x49-Logo-NAP-RGB

Het oude NAP-weblabel:

140-x52-nap-oud

Informatie over tellerstanden op occasionsites

Websites die gebruikte auto’s te koop aanbieden, kunnen hun bezoekers informeren of een gebruikte auto een logische tellerstand heeft. Dat kan door bij de tellerstand van het voertuig het beeldmerk van de RDW te plaatsen. Het beeldmerk geeft aan dat de laatst geregistreerde tellerstand een logische reeks van standen oplevert. Iedere geregistreerde stand is dan hoger dan de vorige. Zo kan de consument snel voertuigen met een logische reeks tellerstanden herkennen.

Nieuwe voorwaarden gebruik beeldmerk

Occasionsites mogen het beeldmerk gebruiken als ze zich aan de bijbehorende spelregels houden, zoals die zijn vastgelegd in de deze link opent in een nieuw vensterRegeling gebruik Tellerstandbeeldmerk:

  • Het beeldmerk staat altijd bij één voertuig en mag niet los van dat voertuig gebruikt worden.
  • Het beeldmerk staat alleen bij voertuigen die gecheckt zijn bij de RDW en waarbij de RDW een logisch oordeel heeft afgegeven ten aanzien van de reeks tellerstanden. Daarbij staat ook de opgegeven tellerstand en de datum waarop de RDW het oordeel ’logisch’ heeft gegeven.
  • Ook zal een toelichting bij het oordeel beschikbaar moeten zijn.

Producten voor inzicht in tellerstanden

De RDW biedt meer producten om inzicht te geven in (het oordeel over) tellerstanden:
  • De eigenaar van een voertuig kan een tellerrapport aanvragen. Daarmee kan hij mogelijke kopers inzicht en zekerheid bieden over de tellerstanden. De koper kan de verkoper ook om het tellerrapport vragen.
  • Iedereen kan controleren of de afgelezen tellerstand een logische reeks tellerstanden oplevert.
  • Iedereen kan controleren of de laatst geregistreerde tellerstand een logische reeks oplevert.

Meer informatie over tellerstanden vindt u op de website van de RDW onder tellerstanden.