Gegevens invullen snelle motorboot

Bij het registreren, wijzigen of overschrijven van uw motorboot heeft u een aantal gegevens van uw motorboot nodig. Denk bijvoorbeeld aan het rompnummer, merk, type motor en afmetingen van de boot.

Rompnummer

Het rompnummer wordt ook wel WIN-nummer (Watercraft Identification Number) of CIN-nummer genoemd. Dit nummer bestaat uit 14 tekens inclusief de landcode op de eerste 2 posities (voorbeeld: NL-ABCD0123E818). U vindt het rompnummer aan de rechterkant van de spiegel van uw snelle motorboot. Bij een jetski of waterscooter staat het rompnummer onder de stootrand.  

Bouwjaar

Het vermelden van het bouwjaar voorkomt extra onderzoek en zorgt daardoor voor een snellere afhandeling van uw aanvraag.  

Type motor

Deze informatie vindt u op het typeplaatje op uw snelle motorboot.  

Vermogen

U vindt deze informatie op het typeplaatje van uw  motor of op de kap van uw buitenboordmotor.  

Motornummer/motorgegevens

De motorgegevens staan meestal op het typeplaatje van de motor. Het motornummer/serienummer kan zowel uit letters als cijfers bestaan. Weet u niet hoe een motornummer er uitziet? Bekijk de website van de fabrikant of zoek een voorbeeld via internet.

Registratieteken

Het registratieteken bestaat uit 6 tekens waarvan 2 letters en 4 cijfers. Het registratieteken kenmerkt zich door de letter Y in het teken.

Documentnummer

Het documentnummer bestaat uit maximaal 10 tekens. Het nummer vindt u rechts onderin op de voorkant van uw registratiebewijs op creditcardformaat.