1. Aan de balie

  De baliemedewerker vraagt u aan de balie te komen. Lever hier eventuele documenten in. De baliemedewerker zet vervolgens het voertuig op uw naam.

 2. Administratieve verwerking

  De administratie maakt een werkorder aan voor de technisch medewerker. Hij beoordeelt de documenten en verwerkt deze in het RDW-systeem. Zo’n 40% van de technische keuring wordt in beslag genomen door de administratieve verwerking.

 3. Voertuig naar de keuringshal

  Op verzoek van de technisch medewerker rijdt u het voertuig de keuringshal in. Vervolgens neemt hij de gegevens van het voertuig op en controleert deze met de documenten.

 4. Foto's importvoertuig

  Als uw EU-importvoertuig schade heeft, maakt de RDW meerdere foto’s van uw voertuig.

 5. Keuring van het voertuig

  Nu kan de keuring van uw voertuig beginnen. Mogelijk vraagt de medewerker uw hulp tijdens de keuring.

 6. Verwerking resultaten

  Na de keuring kunt u weer plaats nemen in de wachtruimte. De technische medewerker verwerkt de resultaten van de keuring en vult aanvullende gegevens in het RDW-systeem.

 7. Administratie afhandeling aan de balie

  De administratief medewerker roept u bij de balie op voor verdere afhandeling van de keuring. Hierbij zijn twee mogelijkheden: Uw voertuig is goedgekeurd of uw voertuig is afgekeurd.

Uw voertuig is goedgekeurd groen-kruis :

Als uw voertuig goedgekeurd is, moet u nog belastingaangifte doen.

1. Aangifte doen bij de belastingdienst

U moet aangifte doen bij een eerste registratie in Nederland of wijziging van registratie van een personenauto, kampeerauto, motorfiets of bedrijfsauto tot en met 3500 kg. U stuurt uw BPM-aangifte met de bijbehorende documenten per post naar de Belastingdienst. Het adres is:
Belastingdienst
Postbus 2710
6401 DE  Heerlen

2. Registratie kentekenbewijs

De RDW registreert het kenteken zodra aan alle voorwaarden is voldaan. Hieronder valt ook het (eventuele) BPM-akkoord van de Belastingdienst.

3. Versturen kentekenbewijs

Na het (elektronische) BPM-akkoord van de Belastingdienst stuurt de RDW het kentekenbewijs binnen vier werkdagen naar het adres van de persoon (of bedrijf) op wiens naam het voertuig is geregistreerd.

Uw voertuig is afgekeurd rood-kruis :

U maakt een nieuwe afspraak nadat u de oorzaak van de afkeur hebt laten herstellen.