Mijn voertuig is niet verzekerd. Wat kan ik doen? 

U heeft een brief van ons gehad waarin staat dat uw voertuig niet verzekerd is. Dit is duidelijk geworden uit onze controle. Op deze pagina leest u wat u kunt doen.
 • Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Uw verzekeringsmaatschappij moet de verzekering aan ons doorgeven.
    Check hier of uw verzekering is aangemeld.
 • Maakt u geen gebruik van het voertuig? Laat dan het kenteken schorsen. Geschorste voertuigen controleren wij niet.
  Uw voertuig hoeft tijdens de schorsing niet verzekerd te zijn. Ook hoeft u geen geldige APK te hebben of motorrijtuigenbelasting te betalen tijdens de schorsing (als dat voor uw voertuig verplicht is)

 • Is het voertuig gesloopt? Dan is het belangrijk dat u de registratie in ons kentekenregister stopzet. Pas daarna hoeft het voertuig niet meer verzekerd te zijn. 

 • Bij uitvoer/export van een voertuig moet u de kentekenregistratie in Nederland stopzetten.
  Hier leest u hoe u de export regelt.

 • Bij verkoop moet u er voor zorgen dat het voertuig op naam van de koper komt. Meer informatie vindt u bij het onderwerp verkopen.

  Staat een voertuig op uw naam, maar heeft u dit niet in bezit? Dan moet de eigenaar het voertuig overschrijven op zijn naam. Is er iets aan de hand waardoor overschrijven niet lukt? Dan kunnen wij misschien het voertuig van uw naam halen. U moet wel kunnen bewijzen dat u er alles aan hebt gedaan om de overschrijving te regelen.

  Wilt u weten welke voertuigen op uw naam staan geregistreerd? Log dan met DigiD in op Mijn RDW

 • De diefstal van een voertuig meldt u bij het Aangifteloket Gestolen Voertuigen. Ook als het voertuig in het buitenland is gestolen.  

  Het Aangifteloket Gestolen Voertuigen meldt online bij ons dat het voertuig is gestolen. Hebben wij de melding ontvangen? Dan hoeft het voertuig niet meer  verzekerd te zijn. Ook hoeft u dan geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen en hoeft het voertuig niet APK-goedgekeurd te zijn. Dit geldt zolang het voertuig gestolen is.

Heeft deze informatie u geholpen?