Uitvoerkenteken

Heeft u de kentekenregistratie bij de RDW beëindigd in verband met uitvoer, dan mag u het voertuig binnen 14 dagen na uitvoer vanuit Nederland naar het buitenland (of naar een haven) rijden. U moet dan de kentekencard en het kentekenbewijs deel II voor uitvoer bij u hebben.

Het kentekenbewijs deel II krijgt u als u de registratie van uw aanhanger beëindigt voor uitvoer. Uw aanhanger moet tijdens deze periode wel verzekerd zijn en boven de 3500 kg een geldige APK hebben.

Kentekenplaat voor uitvoer

U zet het bestaande kenteken van uw aanhanger met onuitwisbare zwarte cijfers/letters op een witte plaat. De kentekenplaat mag u zelf maken. De plaat moet wel bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat het kenteken ook bij slecht weer leesbaar blijft. U kunt hem ook laten maken bij een erkende Kentekenplaatfabrikant, op vertoon van de kentekencard of het kentekenbewijs deel 1A (Voertuigbewijs). U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer.

Het is verstandig om voordat u met de aanhanger naar het buitenland gaat, daar te informeren of u mag rijden op de openbare weg met de kentekenplaat en het kentekenbewijs deel II voor uitvoer. De regels in het buitenland kunnen anders zijn dan in Nederland.

Heeft deze informatie u geholpen?