Kentekenbewijs aanhanger of caravan kwijt

Bent u uw kentekenbewijs van uw aanhanger of caravan kwijt of is dit gestolen of beschadigd? Vraag dan een nieuw kentekenbewijs aan. Ook als u een deel van het papieren kentekenbewijs (bijvoorbeeld uw overschrijvingsbewijs) kwijt bent, heeft u een nieuw kentekenbewijs nodig. Staat het kenteken op naam van uw bedrijf? Ook dan kunt u hier een nieuw kentekenbewijs aanvragen. 

Handige links

 • Alleen in deze situaties kunt u een nieuw kentekenbewijs aanvragen:

  • Het voertuig staat op uw naam of op naam van uw bedrijf. 

  of 

  • U geeft iemand anders toestemming om het namens u aan te vragen.

  Eigenaar overleden

  Is de eigenaar van het voertuig overleden? En kunt u het kentekenbewijs niet vinden? Lees Wat te doen bij overlijden.

  Oude kentekenbewijs teruggevonden

  Heeft u een nieuw kentekenbewijs aangevraagd en uw oude kentekenbewijs teruggevonden? Het is helaas niet mogelijk om de aanvraag te stoppen en geld terug te krijgen.

  Meerdere kentekenbewijzen tegelijk aanvragen

  Heeft uw bedrijf meerdere kentekens op naam staan en heeft u daarvoor vervangende kentekenbewijzen nodig? Met een RDW-certificaat kunt u meerdere kentekenbewijzen in 1 keer aanvragen. Zie ‘Meerdere vervangende kentekenbewijzen aanvragen’.  

  Alleen tenaamstellingscode kwijt

  Bent u alleen (een deel van) uw tenaamstellingscode kwijt? Ga dan naar ‘Tenaamstellingscode kwijt’.

  1. Zorg dat u de meldcode bij de hand heeft. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer .
  2. U vraagt een nieuw kentekenbewijs aan via Kentekenbewijs aanvragen. Kies dan voor ‘Kentekencard met tenaamstellingscode aanvragen’. U betaalt de kosten via iDEAL.
  3. U ontvangt van ons een nieuw kentekenbewijs (kentekencard) en automatisch ook een tenaamstellingscode. Wij sturen het kentekenbewijs en een brief met de code altijd naar het bij de gemeente geregistreerde adres van de geregistreerde eigenaar/houder van het voertuig. 
  4. Na ontvangst van het nieuwe kentekenbewijs, knipt u de oude papieren kentekendelen die u mogelijk nog in uw bezit heeft door. Deze zijn niet meer geldig. Had u voor het voertuig al een kentekencard? Gooi dan de ‘oude’ tenaamstellingscode weg. Deze is niet meer geldig.
 • U betaalt de kosten voor het nieuwe kentekenbewijs en de bijbehorende tenaamstellingscode met iDeal.

  Omschrijving Kosten
  Nieuwe kentekencard en tenaamstellingscode €34,50

  Oude kentekenbewijs teruggevonden

  Heeft u een nieuw kentekenbewijs aangevraagd en uw oude kentekenbewijs teruggevonden? Het is helaas niet mogelijk om de aanvraag te stoppen en geld terug te krijgen.
 • In dit schema ziet u wanneer u uw kentekenbewijs en tenaamstellingscode in huis heeft. Wij versturen de tenaamstellingscode 1 werkdag later dan het kentekenbewijs.

  Aanvraag Kentekenbewijs in huis Tenaamstellingscode in huis
  Maandag  tot en met vrijdag voor 20.00 uur Binnen 2 werkdagen Binnen 3 werkdagen
  Maandag tot en met donderdag na 20.00 uur Binnen 3 werkdagen Binnen 4 werkdagen
  Vrijdag na 20.00 uur en in het weekend woensdag donderdag
 • Kunt u het nieuwe kentekenbewijs niet online aanvragen? Of staat het voertuig niet op uw naam? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed