Invoeren vanuit land buiten EU of EVA-land

Als u een aanhanger of caravan heeft gekocht in een land van buiten de EU of EVA  en u wilt daarmee gaan rijden in Nederland, dan moet u eerst een Nederlands kenteken aanvragen. Daarvoor moet u het voertuig laten goedkeuren bij de RDW.

Keuren bij testcentrum Lelystad

De meeste van deze voertuigen zijn niet gebouwd volgens een Nederlandse- of Europese typegoedkeuring. De speciale apparatuur die voor de keuring nodig is, is alleen aanwezig op het RDW-testcentrum in Lelystad. Daarom moeten de testen daar plaatsvinden. Deze testen zijn duur. Voor meer informatie over de invoer van een dergelijk voertuig ga naar Toelatingskeuring aanhangwagen. Wilt u meer informatie over de kosten, neemt u dan contact op met onze klantenservice.

Keuren bij andere RDW-locaties

In onderstaande situaties kunt u uw voertuig op RDW-keuringsstations in het hele land laten keuren:

  • Als u het voertuig invoert als verhuisgoed.
  • Als het voertuig in het verleden al een Nederlands kenteken heeft gehad.
  • Als de datum waarop het voertuig voor het eerst op de weg is gekomen, ligt vóór 01-01-1998 of in geval van bromfietsen, snorfietsen, motorfietsen en driewielige voertuigen vóór 01-01-2006.
  • Als het voertuig een Europese typegoedkeuring heeft. Dit kunt u navragen bij de fabrikant of importeur van het merk voertuig.

Ga voor meer informatie over deze situaties naar Invoeren vanuit EU of EVA-land.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed