Keuren aanhanger of caravan na schade

Heeft u een aanrijding met schade gehad of zijn er technische gebreken aan uw aanhanger of caravan? Dan kunt u een brief van ons ontvangen dat het voertuig niet meer de weg op mag. Totdat de schade is gerepareerd en de reparaties door ons zijn goedgekeurd. Voor het goedkeuren kunt u online een keuringsafspraak maken.
  • U mag niet meer met voertuig rijden, maar het moet nog wel verzekerd  zijn. 
  • Ook moet u motorrijtuigenbelasting blijven betalen, als uw voertuig belastingplichtig is en zorgen dat het voertuig APK goedgekeurd is (als dit op uw voertuig van toepassing is).
 • Heeft u een aanrijding met schade gehad? Dan kunt u een brief van ons ontvangen dat het voertuig niet meer de weg op mag. Om weer met het voertuig op de weg te mogen rijden, moet u het voertuig laten repareren en daarna bij ons laten keuren.

  1. Maak een afspraak voor een keuring via de knop Keuringsafspraak maken. Kies voor een 'Keuring naar aanleiding van verbod tot rijden op de weg'.    
  2. Op de dag van de keuringsafspraak mag u met uw voertuig op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de kortste route van uw huisadres naar het keuringsstation en van het keuringsstation naar uw huisadres.
  3. Uw voertuig wordt gekeurd op technische eisen. Wij controleren ook of de schade is gerepareerd.
  4. U betaalt de kosten.
  5. Na goedkeuring sturen wij u binnen 5 werkdagen een brief en zetten we een einddatum bij het rijverbod op het kenteken. Pas als deze melding is beëindigd, mag u weer rijden met het voertuig. U kunt zelf ook bekijken of de melding er nog opstaat met  de RDW-Kentekencheck. Als bij het onderwerp Status van het voertuig bij ‘Verbod voor rijden op de weg' ‘Nee’ staat, mag u weer rijden.
  6. Uw kentekencard en de bijbehorende tenaamstellingscode blijven geldig.
   Heeft u nog een papieren kentekenbewijs? Dan sturen wij u binnen 5 werkdagen een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) per post. Daarnaast ontvangt u een werkdag later apart een brief met een tenaamstellingscode. 
 • Wij keuren uw voertuig tijdens de keuring niet automatisch voor de APK.

  Wilt u direct een APK-keuring? Geef dit dan duidelijk aan als u de afspraak maakt. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

 • De kosten die u op het keuringsstation betaalt, zijn de kosten voor de heractivering van het kentekenbewijs. Laat u ook een APK doen, dan komen die kosten erbij. 

  Omschrijving Kosten
  Herafgifte/activering KB voertuig licht €79,00
  Periodieke keuring APK voertuig licht €77,00

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed