Aanhanger of caravan krijgt buitenlands kenteken

Moet de aanhanger of caravan in het buitenland een kenteken krijgen? Informeer dan in het betreffende land welke documenten er nodig zijn voor invoer in dat land, voordat u de aanhanger of caravan voor uitvoer bij de RDW aanmeldt.

Bewijs van uitvoer

Heeft u in het buitenland een bewijs van uitvoer (papieren kentekenbewijs deel II) nodig? Dan moet u uw voertuig bij een RDW-keuringsstation, RDW-balie of een RDW erkend bedrijf aanmelden voor uitvoer. U ontvangt geen kentekenbewijs deel II als u online de aanhanger of caravan aanmeldt voor uitvoer.

Nederlands kentekenbewijs kwijt

Heeft u voor de  invoer in het buitenland het Nederlandse kentekenbewijs nodig en bent u dit kwijt? Dan heeft u nu nog de mogelijkheid om een nieuw kentekenbewijs aan te vragen. Na beëindiging van de registratie kan dit niet meer.

Aanhanger of caravan online aanmelden voor uitvoer

Zo vraagt u online de beëindiging van de registratie aan:

  1. Vul het formulier ‘melding export voertuig’ volledig in. De benodigde documenten (zoals aangegeven op het formulier) moet u bijvoegen. Lees hier hoe u een document kunt toevoegen aan het formulier
  2. Klik op ‘Verzenden’.
  3. De RDW beoordeelt uw aanvraag binnen 5 werkdagen. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.
  4. Zeg uw verzekering pas op nadat u de bevestigingsbrief heeft ontvangen. Zolang de registratie niet is beëindigd moet  uw aanhanger of caravan in Nederland verzekerd zijn. U loopt anders het risico op een boete. U moet om misbruik te voorkomen de kentekenplaat (laten) vernietigen.
  5. Is de aanhanger of caravan achtergebleven is in een land buiten de Europese Unie of EVA? Dan moet u ook naar de Douane voor de 'aangifte ten uitvoer'.

Niet online?

Kunt u de registratie niet online beëindigen, dan kunt u het Voertuig schriftelijk aanmelden voor uitvoer

Uitvoer regelen vanuit Nederland

Als u zelf nog in Nederland bent en de aanhanger of caravan is al in het buitenland, dan kunt u de uitvoer ook in Nederland regelen. U heeft dan wel het kentekenbewijs en de kentekenplaten nodig. Voor meer informatie over deze procedure gaat u naar 'Voertuig met Nederlands kenteken uitvoeren’.