Kentekenregistratie stopzetten

Komt uw aanhanger niet meer op de openbare weg omdat u deze gaat gebruiken voor bijvoorbeeld onderwijs of als museumvoertuig? Dan kunt u de registratie van dat voertuig in ons kentekenregister stopzetten. U hoeft dan niet WA-verzekerd te zijn of te voldoen aan de eventuele APK-plicht.

 

 • Wilt u de kentekenregistratie stopzetten omdat u het voertuig heeft gesloopt of geĆ«xporteerd? Dat kan niet op deze manier. Ga dan naar de informatie op deze website over slopen of exporteren. U kunt de registratie in de volgende 3 gevallen op deze manier bij ons stopzetten: 

  1. U gaat uw voertuig gebruiken in het onderwijs, bijvoorbeeld bij een (rij-) school of brandweer.
  2. U gaat uw voertuig alleen nog voor uw bedrijf gebruiken op uw eigen bedrijfsterrein (voor het uitvoeren van bedrijfswerkzaamheden).
  3. U gaat uw voertuig gebruiken als museumvoertuig (niet voor persoonlijke collectie).
 • Gaat u uw voertuig voor het onderwijs gebruiken, bijvoorbeeld bij een school of brandweer? Dan kunt u de registratie online stopzetten.

  1. Gebruik hiervoor het formulier Verzoek stopzetten registratie. 
  2. U voegt een brief of verklaring van de school of brandweer aan het formulier toe.
  3. Hebben wij meer informatie van u nodig, dan nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op via het opgegeven e-mailadres of telefoonnummer. 
  4. Is de aanvraag duidelijk? Dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief van ons. Daarin staat of uw aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is. 
 • Gaat u uw voertuig op uw eigen bedrijfsterrein gebruiken voor het uitvoeren van bedrijfswerkzaamheden? Dan kunt u de registratie online stopzetten.

  1. Klik op 'Verzoek stopzetten registratie' en vul uw gegevens in.
  2. U moet uw Kamer van Koophandel nummer invullen en een kopie kentekenbewijs en tenaamstellingscode meesturen.
  3. Geen Kamer van Koophandel nummer? Stuur dan een kopie van het kadaster of van een huurcontract mee.
  4. Papieren kentekenbewijs? Stuur dan mee:
   • Voertuigbewijs (deel IA of deel I)
   • Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en
   • Overschrijvingsbewijs deel II/kopie deel III
  5. Geen kentekenbewijs met tenaamstellingscode? Stuur dan een kopie van uw legitimatiebewijs mee. Staat het voertuig op naam van een rechtspersoon? Dan stuurt u een kopie van het legitimatiebewijs van de tekenbevoegde mee.
  6. Hebben wij meer informatie van u nodig, dan nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op. 
  7. Is de aanvraag duidelijk? Dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief van ons. Daarin staat of uw aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is. 

  Niet de eigenaar
  Staat het voertuig op naam van iemand anders? Neem dan contact met ons op.

 • Gaat u uw voertuig als museumvoertuig (niet voor persoonlijke collectie) gebruiken? Dan kunt u de registratie online stopzetten.

  1. Gebruik hiervoor het formulier Verzoek stopzetten registratie. 
  2. Voeg aan het formulier een officieel verzoek op briefpapier van het museum toe. Het museum moet wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
  3. Hebben wij meer informatie van u nodig, dan nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op via het opgegeven e-mailadres of telefoonnummer. 
  4. Is de aanvraag duidelijk? Dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief van ons. Daarin staat of uw aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is.  
 • Lukt het niet om de kentekenregistratie online stop te zetten? Dan kan het soms ook schriftelijk.

  Bent u niet de geregistreerde eigenaar/houder van het voertuig en gaat u het voertuig gebruiken op eigen terrein of voor de cross? Neem dan contact met ons op. Dit formulier is dan niet voor u bestemd. 

  Bent u wel de geregistreerde eigenaar/houder of gaat u het voertuig als museumvoertuig gebruiken of in het onderwijs? Volg dan deze stappen:

  1. Download dan het formulier Verzoek stopzetten registratie (PDF) en vul het in. Dit formulier moet u niet gebruiken als het voertuig is gesloopt.
  2. Stuur de documenten die nodig zijn mee. De documenten staan genoemd op het formulier.
  3. U stuurt alles naar :
   RDW,
   Unit VRD
   Postbus 30.000,
   9640 RA Veendam.
  4. Hebben wij meer informatie van u nodig, dan nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op via het opgegeven e-mailadres of telefoonnummer. 
  5. Is de aanvraag duidelijk? Dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief van ons. Daarin staat of uw aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is. 

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed