APK keuren in Nederland

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend APK-bedrijf.  

  1. U maakt een afspraak bij een RDW erkend APK-bedrijf. U herkent deze bedrijven aan het erkenningsschild met de tekst 'RDW erkend' en een sticker met daarop de tekst 'APK lichte voertuigen' of 'APK zware voertuigen'.
    sticker apk licht
    sticker apk zwaar
  2. De APK-keurmeester van het APK-bedrijf keurt het voertuig.
  3. De kosten van de keuring zijn niet vastgesteld en verschillen per bedrijf.
  4. Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. De RDW kan bij een tekort aan onafhankelijke keuringsinstanties zelf keuringen verrichten en keuringsrapporten afgeven.

Controle RDW

De RDW controleert of de APK-keuringen goed zijn uitgevoerd. Dit gebeurt door middel van steekproeven. Is uw auto voor een steekproef geselecteerd, dan bent u verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig.

APK keuren in het buitenland

Buiten Nederland kunt u alleen in België en Spanje een APK laten uitvoeren. Dit geldt voor zware voertuigen en lichte voertuigen, met uitzondering van taxi's in Spanje. We hebben de adressen waar u de keuring kunt laten uitvoeren voor u op een rij gezet.

Hier vindt u de adressen waar u een APK-keuring kunt laten uitvoeren in Spanje

Hier vindt u de adressen waar u een APK-keuring kunt laten uitvoeren in België.