Kentekencheck

Alle voertuigen met een Nederlands kenteken staan bij ons geregistreerd. Een deel van de voertuiggegevens kunt u opvragen met de RDW-kentekencheck. Deze gegevens komen van pas als u bijvoorbeeld een voertuig wilt kopen.
  • De kentekencheck is openbaar en toont daarom alleen niet-gevoelige gegevens over een voertuig. U vraagt met de kentekencheck alleen gegevens over het voertuig op. Gegevens van de eigenaar kunt u (vanwege privacy) niet opvragen. 
  • Deze kentekencheck is bedoeld voor particulieren die af en toe voertuiggegevens opvragen. Als wij vinden dat u te vaak gegevens opvraagt, krijgt u geen toegang meer tot deze dienst. Wilt u grote hoeveelheden gegevens opvragen? Als u een bedrijf heeft of instelling bent, dan kunt u mogelijk gebruik maken van onze zakelijke abonnementen. Kijk bij Betaald toegang tot ongevoelige kentekengegevens
 • Om voertuiggegevens bij ons op te vragen, heeft u alleen het kenteken nodig van het voertuig waarover u informatie wilt opvragen.
  En doe dan de RDW-kentekencheck.
 • Met de kentekencheck krijgt u inzicht in de volgende gegevens.

  Basisgegevens

  Heeft u het kenteken ingevoerd, dan krijgt u direct een aantal basisgegevens te zien; zoals het type voertuig, het merk en het aantal eigenaren.
  Ook ziet u wanneer de APK van het voertuig vervalt, wanneer het voertuig voor het eerst (in Nederland) is geregistreerd en op welke datum het voertuig voor het laatst is overgeschreven. Wilt u weten hoeveel kilo het voertuig mag trekken? Bij de basisgegevens kunt u ook zien wat de trekgegevens van het voertuig zijn. 
  Als laatste ziet u een aantal juridische gegevens, bijvoorbeeld of het voertuig als gestolen geregistreerd staat en of er een WA-verzekering voor het voertuig bij ons is aangemeld.

  Motor en Milieu

  Bent u benieuwd naar de milieuprestaties van het voertuig? Door de kentekencheck te gebruiken, krijgt u inzicht in bijvoorbeeld de emissieklasse, het soort brandstof dat het voertuig gebruikt en informatie over de CO2-uitstoot.

  Technisch

  Onder de technische gegevens vindt u gegevens als het aantal zitplaatsen, assen en toegestane aslast van het voertuig.

  Fiscaal

  Ten slotte ziet u in de kentekencheck de fiscale gegevens van het voertuig. Zo krijgt u informatie over de catalogusprijs en kunt u de motorrijtuigenbelasting voor het voertuig opvragen.

Heeft deze informatie u geholpen?