RDW-Voertuigrapport aanvragen

U kunt een overzicht opvragen van de gegevens die op dit moment bij ons van uw auto zijn geregistreerd, waaronder alle kilometerstanden. Dit noemen we een RDW-Voertuigrapport. 
  • Staat het voertuig op een persoonsnaam? Dan heeft u DigiD nodig om een RDW-Voertuigrapport aan te vragen. Staat het voertuig op bedrijfsnaam? Gebruik dan eHerkenning of een RDW-certificaat
  • Heeft u de RDW-erkenning bedrijfsvoorraad? Dan kunt u voor de voertuigen in uw bedrijfsvoorraad RDW-voertuigrapporten aanvragen. Ga hiervoor naar RDW-voertuigrapport aanvragen voor voertuigen in bedrijfsvoorraad.  
  • Alleen de eigenaar/houder van het voertuig kan een RDW-Voertuigrapport aanvragen.  
  • Bekijk de film voor meer informatie. 
  1. U logt via de knop RDW-Voertuigrapport aanvragen in met Digid, eHerkenning of uw RDW-certificaat
  2. U vult de gevraagde gegevens in. 
  3. Heeft u het rapport aangevraagd met Digid of eHerkenning? Dan ontvangt u een e-mail met daarin een link waarmee u het RDW-Voertuigrapport (pdf) kunt downloaden. Deze link is 40 dagen beschikbaar. Nadat u het RDW-Voertuigrapport heeft gedownload, kunt u dit zelf opslaan en printen.
   Heeft u het rapport aangevraagd met certificaat? Dan kunt u het rapport direct downloaden, opslaan of uitprinten. U kunt het rapport tot 40 dagen na de aanvraag nog vinden bij Mijn orders via Inloggen. 
 • Het RDW-Voertuigrapport is gratis.
 • In het rapport staan de gegevens die nu van een voertuig zijn geregistreerd , waaronder (alleen bij personenauto's, bedrijfsauto's en motoren) de geregistreerde kilometerstanden. (* waar 'kilometerstand' staat, kan ook een stand in mijlen bedoeld worden) 

  In het RDW-Voertuigrapport staan onder meer de volgende gegevens:

  • Volledig overzicht van alle kilometerstanden, ook de data van registratie  (alleen bij personenauto's, bedrijfsauto's en motoren) 
  • Laatst geregistreerde kilometerstand  (alleen bij personenauto's, bedrijfsauto's en motoren) 
  • Tellerstandoordeel (met keurmerk als de stand logisch is) (alleen bij personenauto's en bedrijfsauto's) Meer informatie bij Toelichting op oordelen kilometerstanden
  • Algemene voertuiginformatie zoals voertuigcategorie, merk, handelsbenaming, brandstof, catalogusprijs, vervaldatum APK, datum start laatste tenaamstelling, datum 1e toelating, datum 1e afgifte Nederland, maximum te trekken massa en brandstofverbruik 
  • Milieugegevens zoals de emissieklasse
  • Geschiedenis aantal eigenaren (zonder namen met tijdsperioden) 
  • APK-geschiedenis met reparatie- en adviespunten (alleen bij voertuigen met een APK-plicht)
  • Melding of er een terugroepactie is voor het voertuig
  • Geschiedenis voertuigstatussen (bijvoorbeeld sloop of export)

  Voorbeelden RDW-Voertuigrapport

  Voor auto's en lichte bedrijfsauto's: 

  Voorbeeld RDW-Voertuigrapport oordeel logisch (pdf, 453kb)

  Voorbeeld RDW-Voertuigrapport oordeel onlogisch  (pdf, 493kb)

  Voorbeeld RDW-Voertuigrapport geen oordeel (pdf, 389kb)

  Voor motoren:

  RDW-Voertuigrapport motor voorbeeld (pdf, 147kb)

 • Wij geven in onze dienstverlening rondom kilometerstanden de volgende mogelijke oordelen over een kilometerstand: (* waar 'kilometerstand' staat, kan ook een stand in mijlen bedoeld worden) 

  • logisch > de reeks kilometerstanden is oplopend
  • onlogisch > de reeks kilometerstanden is niet oplopend
  • geen oordeel > er is te weinig informatie bekend voor een oordeel

  Naast het oordeel geven we ook een toelichting bij het oordeel.

  We geven geen oordeel over de tellerstanden van motoren. 

  Logisch

  De geregistreerde stand is steeds hoger dan de daarvoor geregistreerde stand. Wij oordelen dan dat de kilometerstand logisch verklaarbaar is.

  Onlogisch

  In de reeks kilometerstanden is een stand geregistreerd die lager is dan de stand daarvoor. Het kan zijn dat de kilometerteller is teruggedraaid of dat er een typfout is gemaakt. Wij baseren het oordeel ‘onlogisch’ alleen op metingen na 1 januari 2014. Sinds die datum zijn wij verantwoordelijk voor de registratie van kilometerstanden.

  Geen oordeel vanwege 'onlogisch' oordeel van stichting NAP

  De kilometerstand van dit voertuig heeft van de Stichting NAP, die eerder kilometerstanden in Nederland registreerde, het oordeel 'onlogisch' gekregen. Het kan zijn dat de teller is teruggedraaid of dat er een typfout is gemaakt. Wij mogen het oordeel 'onlogisch' alleen geven bij metingen na 1 januari 2014. Daarom geven we in dit geval 'geen oordeel' over de betrouwbaarheid van de gehele reeks kilometerstanden van dit voertuig.

  Geen oordeel vanwege invoer of ombouw

  Wij geven geen oordeel over de reeks kilometerstanden van dit voertuig. Dit kan 2 oorzaken hebben: dit voertuig is buiten Nederland geregistreerd geweest, of aan dit voertuig is iets veranderd waardoor het een ander kenteken heeft gekregen.

  Geen oordeel vanwege vervangen/reparatie teller

  In dit voertuig is de kilometerteller vervangen of gerepareerd. In dit geval is het niet duidelijk hoeveel het voertuig precies heeft gereden. Daarom geven wij ‘geen oordeel’ over de reeks kilometerstanden van dit voertuig.

  Geen oordeel vanwege werking kilometerteller

  Dit voertuig heeft een kilometerteller die niet tot 999.999 telt of de kilometerteller heeft de maximale stand bereikt en is daarna weer teruggesprongen naar nul. Hierdoor komt de stand op de teller mogelijk niet overeen met het aantal kilometers/mijlen dat het voertuig echt gereden heeft. Daarom geven wij geen oordeel over de reeks tellerstanden van dit voertuig.

Heeft deze informatie u geholpen?