Tellerstand corrigeren

Bent u de eigenaar/houder van een personenauto of lichte bedrijfsauto en klopt de kilometerstand die in ons register staat niet? Heeft u van ons een brief ontvangen waarin staat dat uw kilometerstand niet logisch is? Dan is het belangrijk om de stand te laten aanpassen (corrigeren).
 • U kunt de tellerstand zelf laten aanpassen, maar u kunt dat soms ook door een bedrijf laten doen.
  • Het bedrijf dat de laatste tellerstand van uw voertuig heeft doorgegeven, kan de correctie vaak direct online voor u uitvoeren.
  • Een door de RDW erkend bedrijf kan de correctie ook voor u aanvragen. Hoe dat gaat, kan het erkende bedrijf vinden op het zakelijke gedeelte van deze website
  1. Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal waaruit blijkt dat de geregistreerde tellerstand onjuist is. Bijvoorbeeld: een rekening (factuur), werkplaatshistorie, een werkorder van het garagebedrijf, een volledig ingevuld onderhoudsboekje, of een volledige lease- of tankhistorie.  
  2. Klik op 'tellerstand aanpassen', vul uw gegevens in en stuur de bewijsstukken mee.
   Vraagt u een correctie niet voor u zelf maar namens de geregistreerde/eigenaar houder aan? Stuur dan mee:
   • Een door de eigenaar ondertekende machtiging of
   • Een kopie van de RDW-brief 'Onlogische tellerstand van uw voertuig' die de eigenaar/houder mogelijk heeft ontvangen of
   • Een kopie van het RDW-voertuigrapport. Deze moet aangevraagd zijn door de eigenaar/houder.
  3. Bij twijfel vragen wij u om extra bewijsstukken.
  4. Na goedkeuring corrigeren we de kilometerstand binnen 5 werkdagen in ons register. Daarvan ontvangt u een bevestiging per e-mail.
 • Als u de correctie niet online kunt aanvragen, neem dan contact op met onze klantenservice. U krijgt dan een correctieformulier thuisgestuurd.

Heeft deze informatie u geholpen?