Terugroepacties opzoeken

Door een ontwerp- of constructiefout kan er soms iets kapot zijn of gaan aan een auto. Komt dit bij meerdere voertuigen van hetzelfde type voor en levert het gevaar op? Dan kan de fabrikant van het voertuig een terugroepactie organiseren. Hierbij roept de fabrikant de auto terug om het probleem te herstellen. Bij ons kunt u opzoeken of er een terugroepactie voor uw auto is en welke terugroepacties er voor (andere) voertuigen zijn of zijn geweest.
  • Wilt u weten of er nu een terugroepactie voor uw voertuig is? Vul dan uw kenteken in via de RDW-kentekencheck. Onder het tabblad ‘Basis’ bij 'Terugroepacties' vindt u meer informatie over (eventuele) terugroepacties voor uw voertuig.
  • In ons terugroepregister vindt u alle terugroepacties waarover de fabrikanten ons hebben geïnformeerd sinds 1 november 2012.

    U kunt hierin zoeken op merk, type en/of op periode.

  • De fabrikant informeert de eigenaar als er een terugroepactie is georganiseerd. Het is belangrijk dat u meedoet aan de terugroepactie. Als uw voertuig of een onderdeel daarvan kapot is, kan het mogelijk gevaar opleveren voor uw eigen veiligheid en die van uw passagiers en medeweggebruikers. Vaak is het nodig een afspraak te maken met de dealer. Door te reageren op de uitnodiging zorgt u ervoor dat het mogelijke probleem gratis wordt gerepareerd.

Heeft deze informatie u geholpen?