BN, GN, CD of CDJ-kenteken

Kentekens met de letters BN, GN, CD of CDJ worden onder bepaalde voorwaarden afgegeven aan medewerkers van internationale organisaties en ambassades in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse zaken bepaalt of en wat voor soort bijzonder kenteken iemand krijgt. De aanvraag en het stopzetten van zo’n kenteken verlopen via de Belastingdienst.

Kentekens zijn persoonsgebonden

Voor bijzondere kentekens gelden op sommige punten andere regels dan voor ‘normale’ kentekens. Zo kan een bijzonder kenteken bijvoorbeeld niet worden geschorst. En ook de verkoop verloopt anders. BN-, GN-, CD- en CDJ-kentekens zijn namelijk persoonsgebonden en kunnen daarom niet zomaar verkocht worden.

Als u een voertuig met een bijzonder kenteken wilt verkopen, neem dan contact op met de Belastingdienst Den Haag (team IFB). Meestal moet het voertuig ook op 1 van onze keuringsstations getoond worden.

Wilt u een voertuig met een bijzonder kenteken kopen? Wees er dan zeker van dat de verkoper alles al heeft geregeld met de Belastingdienst en dat er al een aanvraag is gedaan voor een ‘normaal’ kenteken.

Heeft deze informatie u geholpen?