Kentekenbewijs auto kwijt

Bent u uw kentekenbewijs van uw auto kwijt of is dit gestolen of beschadigd? Vraag dan een nieuw kentekenbewijs aan. Ook als u een deel van het papieren kentekenbewijs (bijvoorbeeld uw overschrijvingsbewijs) kwijt bent, heeft u een nieuw kentekenbewijs nodig.

Handige links

 • (Link)

  Voordat u verder gaat

  Alleen in deze situaties kunt u een nieuw kentekenbewijs aanvragen:

  • Het voertuig staat op uw naam. 

  of 

  • U geeft iemand anders toestemming om het namens u aan te vragen.
  Heeft u een bedrijf met meerdere kentekens op naam waarvan u het kentekenbewijs kwijt bent, ga dan naar Nieuw kentekenbewijs aanvragen voor bedrijven.

  Alleen tenaamstellingscode kwijt

  Bent u alleen (een deel van) uw  tenaamstellingscode kwijt? Ga dan naar ‘Tenaamstellingscode kwijt’.

 • (Link)

  Zo werkt het

  1. Zorg dat u de meldcode bij de hand heeft. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer  (VIN). Met de deze link opent in een nieuw venster RDW kentekencheck kunt u bij ‘Plaats chassisnummer” opzoeken waar dit nummer op uw voertuig te vinden is. Ook uw dealer of importeur kan u dit vertellen. 
  2. U vraagt een nieuw kentekenbewijs aan via de knop Kentekenbewijs aanvragen. Kies dan voor ‘Kentekencard met tenaamstellingscode aanvragen’. U betaalt de kosten via iDEAL.
  3. U ontvangt van ons een nieuw kentekenbewijs (kentekencard) en automatisch ook een tenaamstellingscode. Wij sturen het kentekenbewijs en een brief met de code altijd naar het bij de gemeente geregistreerde adres van de geregistreerde eigenaar/houder van het voertuig. 
  4. Na ontvangst van het nieuwe kentekenbewijs, knipt u de oude papieren kentekendelen die u mogelijk nog in uw bezit heeft door. Deze zijn niet meer geldig. Had u voor het voertuig al een kentekencard? Gooi dan de ‘oude’ tenaamstellingscode weg. Deze is niet meer geldig.
 • (Link)

  Kosten

  U betaalt de kosten voor het nieuwe kentekenbewijs en de bijbehorende tenaamstellingscode met iDeal.

  Omschrijving Kosten
  Nieuwe kentekencard en tenaamstellingscode €32,60

  Oude kentekenbewijs teruggevonden

  Heeft u een nieuw kentekenbewijs aangevraagd en uw oude kentekenbewijs teruggevonden? Het is helaas niet mogelijk om de aanvraag te stoppen en geld terug te krijgen.
 • (Link)

  Bezorgtijd

  In dit schema ziet u wanneer u uw kentekenbewijs en tenaamstellingscode in huis heeft. Wij versturen de tenaamstellingscode 1 werkdag later dan het kentekenbewijs.

  Aanvraag Kentekenbewijs in huis Tenaamstellingscode in huis
  Maandag  tot en met vrijdag voor 20.00 uur Binnen 2 werkdagen Binnen 3 werkdagen
  Maandag tot en met donderdag na 20.00 uur Binnen 3 werkdagen Binnen 4 werkdagen
  Vrijdag na 20.00 uur en in het weekend woensdag donderdag
 • (Link)

  Kentekenbewijs niet ontvangen

  Heeft u het nieuwe kentekenbewijs na 5 werkdagen nog niet ontvangen? Dan kunt u dit via een formulier bij ons melden. Wij sturen de documenten dan alsnog naar u toe. Alleen de geregistreerde eigenaar/houder kan het formulier invullen.

  Is het langer dan 3 maanden geleden dat u de kentekencard heeft aangevraagd en geeft u dit nu (pas) aan ons door? Dan moet u de aanvraag opnieuw doen.

 • (Link)

  Niet online

  Kunt u het nieuwe kentekenbewijs niet online aanvragen of staat het voertuig niet op uw naam? Neem dan contact op met onze klantenservice.