Buitenlands rijbewijs kwijt of gestolen

Bent u uw buitenlandse rijbewijs kwijt? Waar het rijbewijs afgegeven is, bepaalt wat u moet doen. 
 • Bent u uw rijbewijs kwijt dat is afgegeven in een EU- of EVA-land, Aruba of de voormalige Nederlandse Antillen? Dan doet u het volgende: 

  1. Ga naar de gemeente waar u staat ingeschreven met een proces-verbaal van de Nederlandse politie of vraag bij uw gemeente naar een verklaring van vermissing van uw buitenlandse rijbewijs.
  2. Neem een kleurenpasfoto, geldig legitimatiebewijs en een verklaring van echtheid mee. De verklaring van echtheid vraagt u aan bij de buitenlandse instantie die het rijbewijs heeft afgegeven.
  3. Vraag een nieuw Nederlands rijbewijs aan. (U krijgt dus geen buitenlands rijbewijs meer.) 
  4. De gemeente stuurt de aanvraag door naar ons. Wij beoordelen uw aanvraag. Aanvraag akkoord? Dan krijgt u een brief dat u het Nederlandse rijbewijs kunt ophalen bij uw gemeente.
 • Bent u uw rijbewijs kwijt dat is afgegeven in een ander land dan een EU- of EVA-land, Aruba of voormalige Nederlandse Antillen? Dan moet u een nieuw rijbewijs aanvragen in het land waar het laatste rijbewijs is afgegeven.
  Lukt dit niet? Dan moet u opnieuw examen doen in Nederland.

  Heeft u in het verleden een Nederlands rijbewijs gehad dat geldig was na 30 juni 1985? Dan is het wel mogelijk om uw rijbewijs om te wisselen/een nieuw rijbewijs aan te vragen. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.


Heeft deze informatie u geholpen?