Inloggen met DigiD

Wil je online een begeleiderspas aanvragen, dan heb je een DigiD nodig om in te loggen. Ben je niet in het bezit van een DigiD, dan kun je deze gratis aanvragen via www.digid.nl.

digid afbeelding

Begeleiderspas aanvragen door jonge bestuurder

Pas nadat alle coaches die jou gaan begeleiden zijn geregistreerd, kun jij je begeleiderspas aanvragen. Voor meer informatie over de registratie van een coach ga naar een coach registeren.

Zo vraag je de begeleiderspas aan:

 1. Om een begeleiderspas aan te kunnen vragen moet je woonachtig zijn in Nederland, minimaal 16,5 jaar zijn en jonger dan 18 jaar zijn.
 2. Ga naar 'Aanvragen begeleiderspas' . Daarmee kom je in het DigiD-scherm terecht waar je kunt inloggen.
 3. Je hebt hiervoor je DigiD inlogcode nodig. Heb je deze nog niet? Vraag hem dan snel en gemakkelijk aan via www.digid.nl.
 4. Je vult de gevraagde gegevens in bij DigiD en daarna volg je de stappen in het aanvraagscherm. Vink alle coaches aan die jij op de pas wilt hebben.
 5. Betaal de kosten van de aanvraag via iDEAL, de online internetbankieromgeving van je bank.
  Als je de kosten via iDEAL hebt betaald, dan is de aanvraag voltooid. Controleer bij twijfel of de betaling is afgerond. Doe niet gelijk een nieuwe aanvraag. Dit kost opnieuw geld en dit krijg je niet terug.
  Omschrijving Kosten
  Aanvraag begeleiderspas €25,00
 6. De RDW controleert of je aan alle voorwaarden voldoet. Is dat het geval en heb je de aanvraag op werkdagen voor 21.00 uur gedaan? Dan verstuurt de RDW de begeleiderspas de volgende werkdag. Heb je de aanvraag na 21.00 uur gedaan of in het weekend? Dan verstuurt de RDW de begeleiderspas twee werkdagen later.

Wijzigingen op de begeleiderspas

Moet er na ontvangst van de begeleiderspas nog een coach worden toegevoegd? Dan kan deze nieuwe coach zich online registreren. Na de registratie van de coach vraag je zelf een nieuwe begeleiderspas aan. Moet er een coach worden verwijderd van de begeleiderspas of moet de pas vervangen worden omdat deze kwijt is? Dan dien jij alleen de aanvraag in.

De weg op

Als je de weg op gaat, moet je altijd je coach, je rijbewijs en je begeleiderspas bij je hebben.

Inloggen met uw Europese inlogmiddel

Burgers van EU-lidstaten die niet over DigiD beschikken, kunnen inloggen met een Europees-erkend inlogmiddel. Hiermee logt u in met het nationale inlogmiddel van uw land. Let op: u heeft hiervoor wel een Nederlands Burgerservicenummer en een Nederlandse bankrekening nodig.  

deze link opent in een nieuw vensterVraag een begeleiderspas aan met uw Europese inlogmiddel