Schadekeuring

Voor het keuren van een voertuig na schade, is een aantal zaken belangrijk; zo kunt u niet bij ieder RDW-keuringsstation terecht en moet de hele onderbeplating van het voertuig verwijderd zijn, anders is keuren van het voertuig niet mogelijk. Reden hiervoor is dat de RDW een carrosseriemeting moet uitvoeren, waarvoor referentiepunten onder het hele voertuig bereikbaar moeten zijn. Lees voordat u een keuringsafspraak maakt alle informatie over het keuren na schade aan uw voertuig.

Online een afspraak maken

Via deze website kunt u online een keuringsafspraak bij een keuringsstation maken.
  1. Ga naar deze link opent in een nieuw vensterKeuringsafspraak maken .
  2. Houd het Nederlandse kenteken of Voertuig Identificatienummer (VIN) van het voertuig bij de hand.
  3. Vul alle gevraagde gegevens in.
  4. Als de afspraak is aangevraagd, ontvangt u een e-mail waarin staat wanneer u de afspraak heeft.

Keuringsstations langer open

Het is momenteel erg druk op de keuringsstations van de RDW, waardoor de wachttijden kunnen oplopen. Als u online een keuringsafspraak maakt, kunnen wij de afspraak helaas niet eerder dan wordt aangegeven voor u inplannen. Dit kan ook niet telefonisch. Onze excuses voor het ongemak.

Om de wachttijden te verkorten, heeft de RDW besloten de keuringsstations langer open te laten. Het is nu soms ook mogelijk om ’s avonds en zaterdags uw voertuig te laten keuren. Als u de afspraak inplant, ziet u daar wanneer u terecht kunt.

Kosten

De kosten van de keuring moet u betalen aan de balie van het keuringsstation. De hoogte van de kosten hangt af van het soort keuring.

Meer informatie

Wilt u weten hoe een keuring bij de RDW er aan toe gaat? Ga naar Het keuringsproces bij de RDW.

Afspraak afzeggen

Over het afzeggen van uw keuringsafspraak vindt u hier meer informatie.