Vrijwaringsbewijs kwijt

Bent u het vrijwaringsbewijs kwijt? En heeft u dit nodig voor bijvoorbeeld het stopzetten van uw verzekering? Download met uw DigiD gratis een overzicht met daarop alle voertuigen die het afgelopen 9 jaar op uw naam stonden. Hierop staat de datum tot wanneer een voertuig op uw naam stond.
 • Heeft u nooit een vrijwaringsbewijs ontvangen na verkoop, export of sloop? En is dit niet meer dan 3 maanden geleden? Dan kunt u dit bij ons melden. Wij sturen u een vervangend vrijwaringsbewijs toe. Op de pagina document niet ontvangen leest u wat u moet doen.
 • Over het vrijwaringsbewijs

  Als u uw voertuig verkoopt en dit is overgeschreven op naam van de nieuwe eigenaar, dan ontvangt u een vrijwaringsbewijs. U ontvangt ook een vrijwaringsbewijs als u uw voertuig sloopt of exporteert. Het document toont aan dat u of uw bedrijf niet meer verantwoordelijk is voor dat voertuig.

  Gegevens op het vrijwaringsbewijs

  Op een vrijwaringsbewijs staan de volgende gegevens:

  • Het kenteken
  • Datum en tijdstip van de overschrijving
  • Transactiecode

  Verschillende soorten

  Er is geen standaardformaat voor het vrijwaringsbewijs. Elk loket of bedrijf maakt zijn eigen vrijwaringsbewijs. Bijvoorbeeld een afdruk op een kassabon of een geprint A4. Sommige bedrijven versturen een vrijwaringsbewijs per e-mail.

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed