Online voertuig overschrijven

Als u een voertuig heeft gekocht dan moet u als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs op uw naam laten zetten (overschrijven). Hier leest u hoe u dit online kunt regelen.

Wat kunt u doen?

Online overschrijven alleen mogelijk via DigiD-app met controle identiteitsbewijs

Voor het online overschrijven van een voertuig moet de RDW zeker weten dat u degene bent die de auto overschrijft. Hiervoor moet u inloggen met een DigiD-app waarmee een controle van uw identiteitsbewijs is uitgevoerd. Op de website van DigiD vindt u meer informatie over de DigiD app en hoe u de controle van uw identiteitsbewijs uitvoert. Heeft u deze eenmalige controle via de website van Digid al gedaan, dan kunt u direct inloggen via de volgende stappen.

Hoe kan ik een voertuig online overschrijven?

Let op: u kunt deze dienst alleen gebruiken wanneer u beschikt over de DigiD app  waarmee een controle van uw identiteitsbewijs  is uitgevoerd.

 1. Ga naar Externe link'Voertuig overschrijven'. Daarmee komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen.
 2. Volg de aanwijzingen op uw scherm om het voertuig op uw naam te zetten.
 3. U betaalt de kosten met iDEAL. 
  Omschrijving
  Tenaamstelling via RDW €10,10
 4. U ontvangt een e-mail dat uw voertuig is overgeschreven en dat u vanaf dat moment aansprakelijk bent voor verzekering, APK en motorrijtuigenbelasting. Ook ontvangt u een e-mail met een link naar het vrijwaringsbewijs (dat u aan de verkoper geeft) en het tenaamstellingsverslag (voor uzelf) met daarop het eerste deel van de tenaamstellingscode. Als u een Berichtenbox heeft, dan ontvangt u dit bericht ook in uw Berichtenbox.
  De link in de mail is 30 dagen beschikbaar. Zorgt u ervoor, dat u voor die tijd het vrijwaringsbewijs en en het tenaamstellingsverslag met de code uitprint of op uw eigen computer opslaat.
 5. Via de post ontvangt u het kentekenbewijs (op creditcardformaat) en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Bewaart u de tenaamstellingscode (totaal 9 cijfers) goed.

Voorwaarden

 Deze dienst is alleen voor overschrijven op naam van een particulier. Om een voertuig online te kunnen overschrijven moet u in het bezit zijn van:

DigiD

Als u online een voertuig wilt overschrijven, heeft u DigiD nodig om in te loggen. Bent u niet in het bezit van een DigiD, dan kunt u deze gratis aanvragen via www.digid.nl.