Voertuig krijgt buitenlands kenteken

Moet het voertuig in het buitenland een kenteken krijgen? Informeer dan voordat u het voertuig voor uitvoer bij de RDW aanmeldt in het betreffende land, welke documenten er nodig zijn voor invoer in dat land. Heeft u voor invoer het kentekenbewijs nodig, dan heeft u nu nog de mogelijkheid om een vervangend kentekenbewijs aan te vragen.

Voertuig schriftelijk aanmelden voor uitvoer

 1. U (mag ook iemand anders doen) stuurt een ondertekend verzoek voor beëindiging van de registratie naar: RDW unit VRD, Postbus 30.000, 9640 RA Veendam of stuur een mail via het contactformulier.
 2. Stuur de volgende documenten mee:
  - bewijs dat het voertuig in het buitenland is achtergebleven/vernietigd.
    Bijvoorbeeld een innameverklaring van een buitenlandse
    garage-/demontagebedrijf of een verklaring van de buitenlandse politie
    of douane; of
  - kopie van het definitieve buitenlandse kentekenbewijs (tijdelijk
    buitenlands kentekenbewijs is niet toegestaan);
  - Nederlands kentekenbewijs (is niet verplicht
 3. Als alles akkoord is, beëindigt de RDW binnen ongeveer 5 dagen gratis de registratie van het voertuig. De laatst geregistreerde eigenaar/houder van het voertuig ontvangt hiervan een bevestiging.
 4. U bent zelf verantwoordelijk voor het vernietigen van de kentekenplaten.

Uitvoer regelen vanuit Nederland

Als u zelf nog in Nederland bent en het voertuig is al in het buitenland, dan kunt u de uitvoer ook in Nederland regelen. Voor meer informatie over deze procedure gaat u naar 'Voertuig met Nederlands kenteken uitvoeren’.

Voertuig blijft in land buiten EU

Als het voertuig achtergebleven is in een land buiten Europese Unie, moet u ook naar Douane voor 'aangifte ten uitvoer'.