Terugroepacties opzoeken

Door een ontwerp- of constructiefout kan er soms iets kapot zijn of gaan of niet goed werken aan een auto. Blijkt dat vaker voor te komen en levert het gevaar op? Dan kan de fabrikant van het voertuig een terugroepactie organiseren. Hierbij roept de fabrikant (in samenwerking met de distributeur) de auto terug om het probleem te herstellen. Bij ons kunt u opzoeken of er een terugroepactie voor uw auto is en welke terugroepacties er voor (andere) voertuigen zijn of zijn geweest.
  • Wilt u weten of er nu een terugroepactie voor uw voertuig is? Vul dan uw kenteken in in de RDW-kentekencheck. Onder het tabblad ‘basis’ vindt u meer informatie over (eventuele) terugroepacties voor uw voertuig. 
  • In ons terugroepregister vindt u alle terugroepacties waarover de fabrikanten ons hebben geïnformeerd sinds 1 november 2012.

    U kunt hierin zoeken op merk, type en op periode.

  • Als er een terugroepactie is georganiseerd, informeert de producent (in samenwerking met de distributeur) u als eigenaar daarover via bijvoorbeeld een brief of advertentie. Het is belangrijk dat u meedoet aan de terugroepactie. Als uw voertuig of een onderdeel daarvan kapot is of kan gaan, levert dat immers mogelijk gevaar op voor uw eigen veiligheid en die van uw passagiers en medeweggebruikers. Vaak is het nodig een afspraak te maken met de dealer. Door te reageren op de uitnodiging zorgt u ervoor dat het mogelijke probleem wordt gerepareerd.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed