Voorwaarden verwijderen roetfilter

Onder bepaalde voorwaarden is het toegestaan om het door de fabrikant geplaatste roetfilter uit oudere dieselvoertuigen te verwijderen. U moet dit dan wel doorgeven aan de RDW.

U mag het roetfilter alleen (laten) verwijderen bij:

  • een personenauto of bus met een datum eerste toelating van vóór 1 januari 2011en waarvan de uitstoot deeltjes (licht) is gemeten in g/km en een waarde heeft die kleiner of gelijk is aan 0,005 g/km of geen waarde heeft.  
  • een bedrijfsauto, kampeerwagen, gepantserd voertuig, ambulance, lijkwagen of een voor een rolstoel toegankelijk voertuig met een datum eerste toelating van vóór 1 januari 2012 en waarvan de uitstoot deeltjes (licht) is gemeten in g/km en en een waarde heeft die kleiner of gelijk is aan 0,005 g/km;
  • een voertuig (zware bedrijfsauto) met een datum eerste toelating van vóór 31 december  2013, waarbij de milieuklasse de waarde 6 heeft en waarvan de uitstoot deeltjes (zwaar) is gemeten in g/kWh.

Let op: U kunt uw soort voertuig, datum eerste toelating en informatie over uitstoot deeltjes zelf op onze website controleren met deze link opent in een nieuw venster de RDW kentekencheck. Informatie over de uitstoot deeltjes vindt u onder het tabblad ‘’Motor & milieu’’ en vervolgens onder ‘’Uitstoot’’ (onderdeel V5 of V9).