Nieuw kenteken aanvragen na misbruik kentekenplaten

Ontvangt u boetes voor overtredingen die u niet met uw bedrijfsauto heeft gemaakt, zoals te hard rijden of doorrijden na een tankbeurt? Mogelijk zijn uw kentekenplaten gestolen of gebruikt iemand valse kentekenplaten met uw kenteken. Merkt u misbruik van uw kentekenplaten? Dan kunt u in uitzonderlijke gevallen een nieuw kentekenbewijs bij ons aanvragen met een nieuw kenteken.

 • Als u een nieuw kentekenbewijs bij ons wilt aanvragen in verband met misbruik, dan moet u de volgende dingen eerst doen:

  • Doe aangifte bij de politie.
  • Vraag een foto op van de overtreding.
  1. U stuurt uw aanvraag voor een nieuw kentekenbewijs en kenteken naar: RDW, unit VRD, Postbus 30.000, 9640 RA Veendam. 
   Dit kan ook via ons contactformulier. Geef dan bij Onderwerp aan: 'Ik heb een andere vraag'. Zet in het opmerkingenveld 'Misbruik kentekenplaten'.
  2. U stuurt het proces-verbaal, de foto’s van de gepleegde verkeersovertredingen en een foto van het voertuig zelf mee. Met deze bewijsstukken kunnen wij vaststellen of het inderdaad om misbruik van uw kentekenplaten gaat.
  3. Als het misbruik is aangetoond, sturen wij u binnen 5 werkdagen gratis een nieuw kentekenbewijs met een nieuw kenteken.
  4. Vervolgens koopt u nieuwe kentekenplaten bij één van de erkende kentekenplaatfabrikanten. U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer.

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed