Uitvoerkenteken

Heeft u de kentekenregistratie bij de RDW beĆ«indigd in verband met uitvoer, dan mag u met uw bedrijfsauto binnen 14 dagen na uitvoer vanuit Nederland naar het buitenland (of naar een haven) rijden. U  moet dan de kentekencard en het kentekenbewijs deel II voor uitvoer bij u hebben.

Het kentekenbewijs deel II krijgt u als u de registratie van uw bedrijfsauto beëindigt voor uitvoer. Uw bedrijfsauto moet tijdens deze periode wel verzekerd zijn en een geldige APK hebben.

Kentekenplaat voor uitvoer

U zet het bestaande kenteken van uw bedrijfsauto met onuitwisbare zwarte cijfers/letters op witte platen. De kentekenplaten mag u zelf maken. De platen moeten wel bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat het kenteken ook bij slecht weer leesbaar blijft. U kunt ze ook laten maken bij een erkende Kentekenplaatfabrikant, op vertoon van de kentekencard of het kentekenbewijs deel 1A (Voertuigbewijs). U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer.

Het is verstandig om voordat u met de bedrijfsauto naar het buitenland gaat, daar te informeren of u mag rijden op de openbare weg met de kentekenplaat en het kentekenbewijs deel II voor uitvoer. De regels in het buitenland kunnen anders zijn dan in Nederland.

Heeft deze informatie u geholpen?