Bedrijfsauto slopen

Wilt u uw bedrijfsauto slopen? Ga dan naar een sloopbedrijf bij u in de buurt. Zij nemen uw bedrijfsauto in en zorgen ervoor dat het voertuig niet meer op uw naam staat.

Handige links

 • (Link)

  Wat u eerst moet weten

  Voorwaarden sloop voertuig

  • U kunt uw voertuig alleen laten slopen bij een RDW erkend demontagebedrijf (sloopbedrijf met een erkenning van ons).
  • U heeft het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig. Heeft u geen kentekenbewijs of tenaamstellingscode meer? Vraag dan eerst gratis een ‘demontagecode’ aan. Met deze code meldt het sloopbedrijf het voertuig voor u af.
 • (Link)

  Zo werkt het

  1. Neem contact op met een RDW erkend demontagebedrijf (sloopbedrijf bij u in de buurt met een erkenning van ons). U vindt een erkend sloopbedrijf met de RDW-locatiewijzer.
  2. Breng uw voertuig naar het sloopbedrijf. U neemt mee: 
   • de kentekencard met de tenaamstellingscode of
   • het papieren kentekenbewijs of
   • Kentekenbewijs of tenaamstellingscode kwijt? Dan neemt u de demontagecode en een geldig legitimatiebewijs mee.
  3. De medewerker meldt uw kenteken af in het kentekenregister en geeft u een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het voertuig niet meer op uw naam staat.  
  4. Bel uw verzekeringsmaatschappij en zet de verzekering stop. Hiervoor heeft u het vrijwaringsbewijs nodig. De wegenbelasting stopt automatisch.
 • (Link)

  Kentekenbewijs kwijt-Vraag een demontagecode aan

  Bent u het kentekenbewijs of de tenaamstellingscode kwijt? Vraag dan eerst een demontagecode aan.

  Zo werkt het aanvragen van een demontagecode:

  1. Zorg dat u de meldcode bij de hand heeft. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer  (VIN). Met de deze link opent in een nieuw venster RDW kentekencheck kunt u bij ‘Plaats chassisnummer” opzoeken waar dit nummer op uw voertuig te vinden is. Ook uw dealer of importeur kan u dit vertellen. 
  2. Log in via de knop 'Demontagecode aanvragen' met DigiD  en vraag gratis de demontagecode aan.
  3. U krijgt binnen een paar minuten een e-mail met een link naar de demontagecode van ons.
  4. Open de link in de e-mail en download de demontagecode.
 • (Link)

  Goed om te weten

  • Demontagecode aangevraagd? Na ontvangst van de demontagecode zijn het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode niet meer geldig.
  • De demontagecode is 4 weken geldig.
  • Mist u een kentekenplaat (of beide kentekenplaten) en brengt u het voertuig op een trailer naar het demontagebedrijf? Dan hoeft u geen nieuwe kentekenplaten te kopen. Wel moet u vooraf aangeven aan het demontagebedrijf dat u een kentekenplaat/de kentekenplaten mist. Wilt u rijdend naar het demontagebedrijf? Koop dan eerst nieuwe kentekenplaten. U mag zonder kentekenplaten niet met het voertuig rijden.
 • (Link)

  Slopen in het buitenland

  Zo stopt u de registratie in Nederland als uw auto in het buitenland is gesloopt:

  1. Ga naar het formulier via de knop ‘Export aanmelden'.
  2. Vul het formulier in en voeg als bijlage een bewijs toe dat uw voertuig is gesloopt. Klik op ‘Verzenden’.
  3. Wij nemen uw aanvraag in behandeling. Hebben wij meer informatie van u nodig? Dan nemen wij binnen 5 werkdagen telefonisch of via e-mail contact met u op. Is de aanvraag duidelijk? Dan krijgt u binnen 5 werkdagen een brief van ons. Daarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Zet uw verzekering pas stop als u een brief met goedkeuring van ons heeft gekregen.

  Lukt het niet om de melding online te doen? Neem dan contact op met onze klantenservice

 • (Link)

  Voertuig niet compleet

  Is uw voertuig niet meer compleet omdat u bijvoorbeeld uw voertuig voor onderdelen heeft gebruikt? Kijk dan of u nog een onderdeel heeft waarop het voertuigidentificatienummer (VIN) staat. Hiermee kan het sloopbedrijf de registratie stopzetten. Accepteert het sloopbedrijf dit niet? Neem dan contact op met de Brancheorganisatie voor gecertificeerde demontagebedrijven (STIBA). Zij helpen u verder.

  Voorwaarden

  • U heeft geen onderdeel van het voertuig waar het VIN op staat. 
  • Uw voertuig is niet zwaarder dan 3500 kilo (een bedrijfsauto mag wel zwaarder dan 3500 kilo zijn).

  Zo werkt het

  1. Ga naar het formulier via de knop 'Sloop aanmelden'.
  2. Vul het formulier in en voeg als bijlage bewijs toe dat het voertuig is gesloopt. Klik op ‘Verzenden’.
  3. Wij nemen uw aanvraag in behandeling. Hebben wij meer informatie van u nodig? Dan nemen wij binnen 5 werkdagen telefonisch of via e-mail contact met u op. Is de aanvraag duidelijk? Dan krijgt u binnen 5 werkdagen een brief van ons. Daarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. De registratie van uw voertuig stopt op de datum dat wij uw aanvraag afhandelen en goedkeuren. Zet uw verzekering pas stop als u een brief met goedkeuring van ons heeft gekregen.
  4. Vernietig de kentekenplaten.

  Lukt het niet om de melding voor sloop online te doen, is uw voertuig zwaarder dan 3500 kilo of is er iets anders aan de hand? Neem dan contact op met onze klantenservice.   


 • (Link)

  Demontagecode aanvragen met Europees inlogmiddel

  Bent u inwoner van de Europese Unie en heeft u geen DigiD? U kunt mogelijk een deze link opent in een nieuw venster demontagecode aanvragen  met het nationale inlogmiddel van uw land.

  Let op: U heeft hiervoor wel een Nederlands Burgerservicenummer en een Nederlandse bankrekening nodig.