Registreren verwijderen roetfiltergegevens

Heeft u een ouder voertuig met een door de autofabrikant geplaatste roetfilter? Dan is het, onder bepaalde voorwaarden, toegestaan dat roetfilter te verwijderen. Als het roetfilter is verwijderd, moet u dit doorgeven aan de RDW. De RDW past uw voertuiggegevens dan aan in het kentekenregister.

 Bij de APK wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van een roetfilter. Heeft uw voertuig geen roetfilter meer? Controleer dan in het artikel Voorwaarden verwijderen roetfilter of dit is toegestaan voor uw voertuig.   

Verwijderen roetfiltergegevens

Zo laat u de voertuiggegevens in het kentekenregister aanpassen als het roetfilter is verwijderd:

 1. Vul het formulier ‘ verzoek verwijderen roetfiltergegevens’ volledig in.
 2. Klik op verzenden.
 3. U betaalt de kosten.
  Omschrijving Kosten
  Wijziging wegens uitbouw roetfilter €61,25
  Maak het bedrag over op: IBAN NL25 ABNA 0477 2566 00 ten name van de RDW te Veendam onder vermelding van ‘roetfilter’ en het kenteken van uw voertuig.
 4. Zodra het bedrag is ontvangen en uw aanvraag aan de geldende voorwaarden voldoet, past de RDW het kentekenregister aan. Dit duurt 3 tot 5 werkdagen.
 5. RDW stuurt binnen 5 werkdagen na de verwerking een bevestiging van de wijziging per post. Als door de wijziging een gegeven op uw kentekenbewijs wijzigt, dan ontvangt u ook een nieuwe kentekencard met de juiste gegevens. De bestaande tenaamstellingscode blijft geldig.

  Is er voor het voertuig nog nooit een kentekencard afgegeven dan ontvangt u ook een brief met een tenaamstellingscode. De RDW stuurt ook een nieuw conformiteitsbewijs.