Welke delen dat zijn, leest u op de pagina 'Verschillende soorten en combinaties van het kentekenbewijs' . Het omwisselen is echter niet verplicht. Uw papieren kentekenbewijs is een geldig Nederlands kentekenbewijs.

Omwisselen

Zo wisselt u een papieren kentekenbewijs om voor een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard):

  • U ontvangt van de RDW een e-mail met de aanvraaggegevens. In de mail staat een link, waarmee u de status van uw aanvraag kunt inzien.
  • De RDW stuurt binnen 5 werkdagen een kentekencard met hetzelfde kenteken naar het adres dat bij het kenteken geregistreerd staat. U krijgt de bijbehorende tenaamstellingscode een werkdag later dan de kentekencard. Het is afhankelijk van de postbezorging wanneer u het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode daadwerkelijk in huis heeft.
  • Bij afgifte van de kentekencard en de tenaamstellingscode wordt het oude kentekenbewijs automatisch ongeldig. U hoeft het papieren kentekenbewijs niet naar de RDW te sturen. U moet dat zelf vernietigen.

Binnenkort op vakantie?

Gaat u binnenkort met uw brommer op vakantie naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat u het kentekenbewijs op tijd omwisselt, of regel de omwisseling na uw vakantie. U loopt anders de kans dat u met een ongeldig kentekenbewijs op uw vakantieadres zit. De tenaamstellingscode hoeft u niet mee te nemen naar het buitenland. Berg deze goed op.

Belangrijk

In de periode tussen aanmaken en ontvangen van de kentekencard hoeft u uw kentekenbewijs niet te tonen (maximaal 14 dagen). Het is in die periode niet mogelijk om het voertuig over te laten schrijven of uit te voeren. Dat kunt u pas regelen zodra u de kentekencard en de tenaamstellingscode heeft ontvangen. Schorsen kan alleen online via de website.