Papieren kentekenbewijs brommer omwisselen

Heeft u nog een papieren kentekenbewijs en wilt u liever een kentekenbewijs op creditcardformaat? U kunt uw papieren kentekenbewijs online omwisselen voor een kentekencard. Dit is niet verplicht. Uw papieren kentekenbewijs is een geldig Nederlands kentekenbewijs.
 • Alleen in deze situaties kunt u een papieren kentekenbewijs omwisselen voor een kentekenbewijs op creditcardformaat:

  • U bezit het complete 3-delige papieren kentekenbewijs.
  • U heeft nog geen kentekenbewijs op creditcardformaat voor dit voertuig gehad.

  1. Houd uw kenteken en voertuigidentificatienummer (VIN) bij de hand. Het VIN vindt u op de achterkant van uw kentekenbewijs, deel IA.  
  2. U vraagt een omwisseling aan via de knop Papieren kentekenbewijs omwisselen. U betaalt de kosten via iDeal.
  3. U ontvangt per post een nieuw kentekenbewijs (kentekencard). U houdt hetzelfde kenteken.
   Een werkdag later sturen wij u een tenaamstellingscode die hoort bij het kentekenbewijs. Wij sturen de kentekencard naar het bij de gemeente geregistreerde adres van de eigenaar/houder van het voertuig. 
  4. Knip uw oude papieren kentekenbewijs door. Dit is niet meer geldig. U hoeft dit niet naar ons te sturen.
 • U betaalt de kosten voor de omwisseling via iDeal.

  Omschrijving Kosten
  Papieren kentekenbewijs omwisselen €12,10
 • In dit schema ziet u wanneer u uw kentekenbewijs en tenaamstellingscode in huis heeft. Wij versturen de tenaamstellingscode 1 werkdag later dan het kentekenbewijs.

  Aanvraag Kentekenbewijs in huis Tenaamstellingscode in huis
  Maandag  tot en met vrijdag voor 20.00 uur Binnen 2 werkdagen Binnen 3 werkdagen
  Maandag tot en met donderdag na 20.00 uur Binnen 3 werkdagen Binnen 4 werkdagen
  Vrijdag na 20.00 uur en in het weekend woensdag donderdag
 • Op het moment dat wij het nieuwe kentekenbewijs voor u aanmaken, is uw papieren kentekenbewijs ongeldig. In deze periode (maximaal 14 dagen) hoeft u dit niet te laten zien als iemand (bijvoorbeeld de politie) u hier om vraagt. 

  U kunt tijdens de aanvraagperiode uw voertuig niet verkopen of uitvoeren. Dat kan pas als u de kentekencard en de tenaamstellingscode heeft ontvangen. Schorsen kan wel, maar alleen online via deze website.

 • Heeft u kort geleden uw papieren kentekenbewijs omgewisseld voor een kentekencard en heeft u deze niet binnen 5 werkdagen ontvangen? Dan kunt u dit via een formulier bij de RDW melden. Wij sturen het document dan alsnog naar u toe. Alleen de geregistreerde eigenaar/houder kan het formulier invullen.

  Is het langer dan 3 maanden geleden dat u de kentekencard heeft aangevraagd en geeft u dit nu (pas) aan ons door? Dan moet u de aanvraag opnieuw doen.

Heeft deze informatie u geholpen?