Voorwaarden voor verlenging Nederlands rijbewijs online aanvragen

Om de verlenging van uw rijbewijs online te kunnen aanvragen, moet u:  

Voldoet u niet aan alle bovenstaande voorwaarden? Ga dan voor het verlengen van het Nederlandse rijbewijs naar de gemeente waar u staat ingeschreven.

Stappenplan online aanvragen rijbewijs
Digitaal aanvragen rijbewijs in 3 stappen

 1. Pasfoto laten maken
  A. U ontvangt van de RDW bericht dat uw rijbewijs verloopt en dat u een nieuw rijbewijs moet aanvragen.
  B. U gaat naar een RDW erkende fotograaf of fotocabine.
  C. Bij de fotograaf laat u een digitale pasfoto van uzelf maken. Vervolgens stuurt de fotograaf deze pasfoto, samen met uw rijbewijsnummer en handtekening, ter controle naar de RDW. U kunt hierbij uw e-mailadres opgeven.
  D. De RDW controleert de foto en handtekening. U ontvangt van de RDW een e-mail met de bevestiging dat uw foto is goedgekeurd en u online uw rijbewijs kunt aanvragen. 
 2. Online rijbewijs aanvragen
  E. U vraagt vervolgens uw rijbewijs online aan met de Deze link opent in een nieuw venster.RDW-dienst ‘Rijbewijs aanvragen’. U komt in een DigiD-scherm waar u inlogt met uw DigiD-app. Heeft u de DigiD-app nog niet gedownload en/of heeft u de controle met uw identiteitsbewijs nog niet uitgevoerd? Kijk dan op deze link opent in een nieuw vensterde website van DigiD voor meer informatie.
  F. U betaalt uw rijbewijsaanvraag online via IDEAL en geeft aan waar u uw nieuwe rijbewijs wilt afhalen.
  G. U ontvangt van de RDW een e-mail met de bevestiging dat uw nieuwe rijbewijs wordt gemaakt.  
 3. Ophalen van het nieuwe rijbewijs
  H. De RDW stuurt u 2 werkdagen na uw aanvraag een bericht dat uw nieuwe rijbewijs klaar is en u het rijbewijs kan afhalen op de door u aangegeven locatie binnen uw gemeente.
  I. Neem als u het rijbewijs ophaalt, uw legitimatiebewijs mee.

Hollands Kroon

Inwoners van de gemeente Hollands Kroon moeten na een succesvolle online aanvraag van hun rijbewijs telefonisch contact opnemen met de gemeente om een afspraak te maken voor de levering van het nieuwe rijbewijs.