Examens voor het rijbewijs

Wilt u uw rijbewijs gaan halen? Dan heeft u te maken met verschillende examens.
  • Voordat u praktijkexamen mag doen, moet u theorie- examen doen bij het CBR. Dit mag vanaf 15,5 jaar. Slaagt u? Dan krijgt u een theoriecertificaat.  Ga voor meer informatie over het theorie-examen naar de website van het CBR.

  • Voordat u praktijkexamen bij het CBR mag doen, moet u eerst geslaagd zijn voor het theorie-examen. Daarnaast moet u gezond genoeg verklaart zijn om veilig te kunnen rijden. Vanaf 16 jaar mag u praktijkexamen doen. Ga voor meer informatie naar de website van het CBR.
  • Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. Dit examen is niet verplicht maar kunt u doen om zo alvast te wennen aan het rijexamen en uw kansen te verbeteren om te slagen. Ook kunt u vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen als u deze goed doet. Ga voor meer informatie naar de website van het CBR.
  • Zakt u voor het praktijkexamen? Dan geeft de examinator aan welke onderdelen nog niet goed zijn. U krijgt ook een uitslagformulier waarop dit is uitgelegd. Zakt u binnen 5 jaar 4 keer voor het praktijkexamen dan kunt u een speciaal examen doen. Ga voor meer informatie naar de website van het CBR.

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed