Keuring bij een RDW-keuringsstation

Om de bromfiets bij een RDW-keuringsstation te laten keuren, doet u het volgende:

 1. Ga naar deze link opent in een nieuw venster'Keuringsafspraak maken'  om een afspraak te maken. U kiest vervolgens voor ‘Keuring na verval tenaamstelling of verbod tot rijden over de weg’
 2. U gaat naar het RDW-keuringsstation op de dag van de afspraak en betaalt de kosten van de keuring contant of met pin. Staat de bromfiets nog niet op uw naam, dan betaalt u ook de kosten voor Tenaamstelling.
  Omschrijving
  Herafgifte/activering KB voertuig licht €64,00
  Tenaamstellen via RDW €10,10
 3. Uw bromfiets wordt gekeurd op de permanente eisen. Dit zijn eisen die gesteld worden aan verkeersveiligheid en milieu, zoals bijvoorbeeld geluidsproductie.
 4. Als uw bromfiets is goedgekeurd, verwijdert de RDW de zogenaamde WOK-melding in het kentekenregister. Pas daarna mag u weer met uw bromfiets de openbare weg op. U ontvangt hierover een brief van de RDW. U kunt dit zelf ook bekijken door uw kenteken in te voeren in deze link opent in een nieuw vensterde dienst Voertuiggegevens raadplegen.
 5. Bent u in het bezit van een kentekencard plus tenaamstellingscode of u heeft een papieren kentekenbewijs, dan blijven deze geldig. U ontvangt geen nieuw kentekenbewijs. Uitzondering bij een papieren kentekenbewijs: is er ook een wijziging doorgevoerd (via keuring of administratief in het kentekenregister), dan ontvangt u een nieuwe kentekencard en een tenaamstellingscode. De RDW verstuurt de tenaamstellingscode een werkdag later dan het kentekenbewijs. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van de kentekencard te bewaren.

Rijden met uw bromfiets naar het keuringsstation

Op de dag van de keuringsafspraak mag u met uw bromfiets op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de route van uw huisadres naar het keuringsstation toe en van het keuringsstation naar uw huisadres toe.