U mag met de brommer niet meer op de openbare weg rijden. De verzekeringsplicht loopt gewoon door.

Om weer met het voertuig op de weg te mogen rijden, moet u de brommer laten keuren bij de RDW. Op de dag van de keuringsafspraak bij de RDW mag u met uw brommer op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de route van uw huisadres naar het keuringsstation toe en van het keuringsstation naar uw huisadres toe.
Uw brommer krijgt dan een schadekeuring.

Hier leest u wat u moet doen om na reparatie van de schade weer te mogen rijden:

  1. Ga naardeze link opent in een nieuw venster 'Keuringsafspraak maken' om online een keuringsafspraak te maken. U kiest vervolgens voor ‘Schadekeuring’.
  2. U betaalt de kosten contant of met pin op het keuringsstation.
  3. Uw motor wordt gekeurd op de permanente eisen. Deze kunt u vinden in de 'Regeling voertuigen' .
  4. Als de brommer is goedgekeurd, beëindigt de RDW de zogenaamde 'Wachten op keuring' (WOK)-melding in het kentekenregister. Zodra deze melding is verwijderd in het register, mag u weer met de brommer rijden. Niet eerder. U ontvangt hierover een brief van de RDW. U kunt dit ook zelf nazien door uw kenteken in te voeren in het kentekenplaatje op deze pagina. Is er ook een wijziging doorgevoerd (via keuring of administratief in kentekenregister) van een item dat op de kentekencard staat dan ontvangt u ook nieuwe kentekencard. Heeft u nog een papieren kentekenbewijs bij de brommer dan ontvangt u als de WOK-melding voor 1 januari 2014 is geplaatst, een kentekencard en een bijbehorende tenaamstellingscode. Is de WOK-melding op of na 1 januari 2014 geplaatst, dan ontvangt u alleen een brief. U mag daarna de

Kosten

De kosten die u op het keuringsstation betaalt zijn de kosten voor de schadekeuring en voor het heractiveren van het kentekenbewijs.

Omschrijving
Schadekeuring voertuig licht €42,00
Herafgifte/activering KB voertuig licht €64,00
Periodieke keuring APK voertuig licht €57,00