Na zo’n melding, ontvangt u hierover een brief van de RDW. Let op! Ook als de brommer stilstaat, loopt de verzekeringsplicht gewoon door.

Schadekeuring

Om weer met de brommer op de weg te mogen rijden, moet u deze laten keuren bij de RDW. Op de dag van de keuringsafspraak bij de RDW mag u wel met uw brommer op de openbare weg rijden. Dit geldt alleen voor de route van uw huisadres naar het keuringsstation toe en van het keuringsstation naar uw huisadres toe.Uw brommer krijgt dan een schadekeuring.

Dit moet u doen om na reparatie van de schade weer te mogen rijden:

  1. Ga naardeze link opent in een nieuw venster 'Keuringsafspraak maken' om online een keuringsafspraak te maken. U kiest vervolgens voor ‘Verbod voor rijden over de weg’.
  2. U betaalt de kosten contant of met pin op het keuringsstation.
  3. Uw brommer wordt gekeurd op de permanente eisen. Deze kunt u vinden in de deze link opent in een nieuw venster'Regeling voertuigen'deze link opent in een nieuw venster.
  4. Als de brommer is goedgekeurd, beëindigt de RDW de zogenaamde 'Wachten op keuring' (WOK)-melding in het kentekenregister. Zodra deze melding is verwijderd in het register, mag u weer met de brommer rijden. Niet eerder. U ontvangt hierover een brief van de RDW. U kunt dit ook zelf bekijken door uw kenteken in te voeren in de RDW-dienst deze link opent in een nieuw venster'Voertuiggegevens opvragen'.

Kosten

De kosten die u op het keuringsstation betaalt zijn de kosten voor de schadekeuring en de herafgifte van het kentekenbewijs.

Omschrijving Kosten
Schadekeuring voertuig licht €44,50
Herafgifte/activering KB voertuig licht €67,00
Periodieke keuring APK voertuig licht €65,00