Speed pedelec wijzigen

Als u een speed pedelec heeft, dan kunt u de constructiesnelheid laten aanpassen.

U heeft een speed pedelec, maar gaat hem anders gebruiken

Vanaf 1 januari 2017 worden speed pedelecs als bromfiets gekentekend. Is de speed pedelec zo aangepast dat de maximum constructiesnelheid en de snelheid met trapondersteuning afwijken van de officieel vastgestelde snelheid, dan moet de RDW deze wijziging keuren.

Keuring ombouw van uw speed pedelec

De RDW stelt bij deze keuring de huidige constructiesnelheid en snelheid met trapondersteuning vast. Deze keuring en eventueel noodzakelijke meting(en) vinden plaats bij een RDW-keuringsstation. U kunt via 'Keuringsafspraak maken' een afspraak inplannen bij een RDW-keuringsstation.

Zo maakt u een keuringsafspraak:

  1. Ga naar 'Keuringsafspraak maken' om een afspraak te maken voor een keuring bij een keuringsstation van de RDW . Selecteer de keuring 'wijziging aan het voertuig'.
  2. U gaat op de dag van het onderzoek met het voertuig naar het keuringsstation en neemt het kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs mee.
  3. De RDW stelt op het keuringstation vast of het voertuig het juiste vermogen heeft en of de trapondersteuning op het juiste moment wordt onderbroken.
  4. U betaalt de kosten met pin of contant op het keuringsstation.
  5. Als na de keuring alles akkoord is, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen het (nieuwe) kentekenbewijs (kentekencard) per post toe.
  6. Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u, indien van toepassing, de kentekenplaat omwisselen bij een erkende kentekenplatenfabrikant. U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer. Ook moet u het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

Duur van de keuring

De duur van de ombouwkeuring van een speed pedelec is ongeveer drie kwartier.

Kosten

Omschrijving Kosten
Beoordeling goedkeuring 5-9 aspecten voertuig licht €60,00

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed