Inloggen met DigiD

Als u een schorsing online wilt verlengen, heeft u een DigiD nodig om in te loggen. Bent u niet in het bezit van een DigiD, dan kunt u deze gratis aanvragen via www.digid.nl.

digid afbeelding

Schorsing verlengen

Zo vraagt u online een verlenging aan van uw schorsing:

 1. Ga naar 'Schorsing aanvragen of verlengen'. Dan komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen.
 2. U vult de gevraagde gegevens in bij DigiD en vervolgens komt u in de RDW-dienst. U heeft de gegevens nodig die op het Tenaamstellingsbewijs (deel lB) en het Overschrijvingsbewijs of de kentekencard staan. Heeft u deze gegevens niet, vraag dan een vervangend kentekenbewijs aan.
 3. U betaalt de kosten via iDEAL.*
  Omschrijving
 4. U ontvangt van de RDW een e-mail met als onderwerp; 'Bevestiging verlengen schorsing' waarin de bevestiging van de schorsing staat. Hierin staat ook de einddatum van de schorsing (bij verwachte einddatum). Print en bewaar deze e-mail. Deze mail is uw bewijs van schorsing.
 5. Heeft u een papieren kentekenbewijs, dan moet u het Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) goed bewaren, u krijgt hiervoor geen nieuw Tenaamstellingsbewijs.
  Heeft u een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd), dan moet u de bestaande tenaamstellingscode goed bewaren. U krijgt hiervoor geen nieuwe, de bestaande code blijft geldig.
 6. Heeft u een Berichtenbox (uw eigen digitale brievenbus van de overheid), dan ontvangt u het schorsingsverslag hier ook automatisch in. Heeft u deze nog niet dan kunt u de Berichtenbox aanmaken op deze link opent in een nieuw venstermijn.overheid.nl.
 7. Lukt het niet om online te schorsen? Dan kunt u ook de schorsing verlengen bij een kentekenloket of RDW-balie.

* Als u deelneemt aan de schorsingsregeling voor verzamelaars hoeft u alleen te betalen als u geen 5 betaalde schorsingen meer heeft.

Voorwaarde voor online verlengen van een schorsing

Het voertuig staat op uw naam. Staat het voertuig op naam van uw bedrijf, dan kunt u de verlenging ook online regelen. Voor meer informatie gaat u naar een voertuig van de zaak schorsen, verlengen of beëindigen.

Herinneringsbrief in uw Berichtenbox

Heeft u een Berichtenbox aangemaakt op MijnOverheid en u heeft aangegeven hierin post van de RDW te willen ontvangen? Dan ontvangt u de herinneringsbrief voor afloop van de schorsing niet per post, maar in deze Berichtenbox.