Keuring omgebouwde bromfiets

Na de ombouw moet u de snorfiets laten keuren bij een RDW-keuringsstation  om een nieuw kenteken bij uw gewijzigde voertuig te krijgen.

Als de (oorspronkelijke) bromfiets in gebruik is genomen voor 1 januari 2006 (datum eerste toelating) dan moet het aangepaste voertuig voldoen aan de deze link opent in een nieuw vensterpermanente eisen. De permanente eisen zijn de eisen voor de verkeersveiligheid, aangevuld met de eisen voor de constructiesnelheid en de geluidsproductie.
De datum eerste toelating staat op het kentekenbewijs.

Als de (oorspronkelijke) bromfiets in gebruik is genomen na 31 december 2005 (datum eerste toelating) dan moet het gewijzigde voertuig voldoen aan zowel de deze link opent in een nieuw vensterpermanente eisen als de toelatingseisen, vermeld in deze link opent in een nieuw vensterbijlage IV van de Regeling Voertuigen .

Zo laat u uw bromfiets als snorfiets registreren:

  1. Ga naar deze link opent in een nieuw venster'Keuringsafspraak maken'  om een afspraak te maken bij een keuringsstation van de RDW . Selecteer de keuring 'Overige wijziging(en) aan het voertuig'.
  2. U gaat op de dag van het onderzoek met het voertuig naar het keuringsstation en neemt het kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs mee.
  3. U betaalt de kosten met pin of contant op het keuringsstation.
    Omschrijving
    Beoordeling goedkeuring 5-9 aspecten voertuig licht €55,00
  4. Als na de keuring alles akkoord is, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) met de juiste gegevens per post toe. U ontvangt ook een brief met een tenaamstellingscode. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van het kentekenbewijs te bewaren.
  5. Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u de kentekenplaat omwisselen Documentbij een erkende kentekenplatenfabrikant (pdf, 173kb) en het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).