Brommer wijzigen in snorfiets

Als u een bromfiets wilt veranderen in een snorfiets, dan moet u onder andere de maximum constructiesnelheid (laten) aanpassen. De maximum constructiesnelheid is de snelheid die een bromfiets of snorfiets (technisch) maximaal kan behalen. Deze snelheid wordt bepaald door het ontwerp van het voertuig. Een bromfiets heeft een maximum constructiesnelheid van 45 kilometer per uur, voor een snorfiets is dit 25 kilometer per uur.

Keuring omgebouwde bromfiets

Na de ombouw moet u de snorfiets laten keuren bij een RDW-keuringsstation  om een nieuw kenteken bij uw gewijzigde voertuig te krijgen.

Als de (oorspronkelijke) bromfiets in gebruik is genomen voor 1 januari 2006 (datum eerste toelating) dan moet het aangepaste voertuig voldoen aan de permanente eisen. De permanente eisen zijn de eisen voor de verkeersveiligheid, aangevuld met de eisen voor de constructiesnelheid en de geluidsproductie.
De datum eerste toelating staat op het kentekenbewijs.

Als de (oorspronkelijke) bromfiets in gebruik is genomen na 31 december 2005 (datum eerste toelating) dan moet het gewijzigde voertuig voldoen aan zowel de permanente eisen als de toelatingseisen, vermeld in bijlage IV van de Regeling Voertuigen .

Zo laat u uw bromfiets als snorfiets registreren:

  1. U maakt online een keuringsafspraak bij een RDW-keuringsstation via de knop ‘Keuringsafspraak maken’. U logt in met Digid of eHerkenning. Selecteer de keuring 'Overige wijziging(en) aan het voertuig'.
  2. U gaat op de dag van het onderzoek met het voertuig naar het keuringsstation en neemt het kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs mee.
  3. U betaalt de kosten met pin of contant op het keuringsstation.
  4. Als na de keuring alles akkoord is, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) met de juiste gegevens per post toe. U ontvangt ook een brief met een tenaamstellingscode. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van het kentekenbewijs te bewaren.
  5. Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u de kentekenplaat omwisselen bij een erkende kentekenplatenfabrikant. U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer. Daarnaast moet u het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

Kosten

Omschrijving Kosten
Beoordeling goedkeuring 5-9 aspecten voertuig licht €60,00

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed