Is het voertuig aangepast, dan moet u het laten keuren bij een RDW-keuringsstation.

Let op: U kunt pas vanaf 1 juli 2019 een afspraak maken voor een ombouwkeuring van uw snorfiets.

Voorwaarden

De snorfiets moet na de ombouw voldoen aan de toelatingseisen en permanente eisen voor een bromfiets. Tijdens de ombouwkeuring beoordeelt de RDW alleen de aspecten (onderdelen/systemen) die zijn gewijzigd of zijn geraakt door de wijziging. Zoals de maximum constructiesnelheid, geluidsniveau, remsysteem, banden, maatregelen tegen opvoeren, verlichting (remlicht), spiegels (linker spiegel) en claxon.

Ombouwkeuring aanvragen bij RDW-keuringsstation

Zo vraagt u een ombouwkeuring aan bij een RDW-keuringsstation:

  1. Ga naar 'Keuringsafspraak maken'  om een afspraak te maken bij een keuringsstation van de RDW . Selecteer de keuring 'Ombouw van snorfiets naar bromfiets'.
  2. U gaat op de dag van het onderzoek met het voertuig naar het keuringsstation en neemt het kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs mee.
  3. U betaalt de kosten met pin of contant op het keuringsstation.
  4. Als na de keuring alles akkoord is, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen een kentekencard met de juiste gegevens per post. U ontvangt geen nieuwe tenaamstellingscode. Uw huidige tenaamstellingscode blijft geldig. Heeft u nog een papieren kentekenbewijs? Dan ontvangt u een kentekencard en een dag later een tenaamstellingscode . Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u de kentekenplaat omwisselen bij Documenteen erkende kentekenplaatfabrikant (pdf, 791kb)  en het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

Kosten

Omschrijving
Identificatie voertuig licht €51,00
Beoordeling goedkeuring 5-9 aspecten voertuig licht €54,00
Totaal €105,00