Is het voertuig aangepast, dan moet u het laten keuren bij de RDW. Op deze pagina leest u wat u moet doen om een nieuw kenteken bij uw gewijzigde snorfiets te krijgen

Keuren bij RDW-keuringsstation

  • Heeft uw snorfiets een datum eerste toelating van vóór 1 januari 2006, of  is deze al eerder in Nederland als bromfiets geregistreerd geweest, dan kunt u deze laten keuren bij een RDW-keuringsstation (ombouwkeuring).
  • Heeft uw snorfiets een datum eerste toelating van na 31 december 2005, en is deze niet eerder geregistreerd geweest als bromfiets, dan moet u het voertuig laten keuren bij het RDW Testcentrum in Lelystad. Ga voor meer informatie naar ‘Snorfiets van na 2005 wijzigen in bromfiets’.

Voorwaarden

De snorfiets moet na de ombouw voldoen aan de permanente eisen voor een bromfiets. De permanente eisen zijn de eisen voor milieu en verkeersveiligheid, waaronder de eisen voor de constructiesnelheid en de eisen voor geluidsproductie.

Ombouwkeuring aanvragen bij RDW-keuringsstation

Zo vraagt u een ombouwkeuring aan bij een RDW-keuringsstation:

  1. Ga naar 'Keuringsafspraak maken'  om een afspraak te maken bij een keuringsstation van de RDW . Selecteer de keuring 'wijziging aan het voertuig'.
  2. U gaat op de dag van het onderzoek met het voertuig naar het keuringsstation en neemt het kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs mee.
  3. U betaalt de kosten met pin of contant op het keuringsstation.
  4. Als na de keuring alles akkoord is, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen een kentekencard met de juiste gegevens per post. U ontvangt geen nieuwe tenaamstellingscode. Uw huidige tenaamstellingscode blijft geldig. Heeft u nog een papieren kentekenbewijs? Dan ontvangt u een kentekencard en een dag later een tenaamstellingscode . Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u de kentekenplaat omwisselen bij Documenteen erkende kentekenplaatfabrikant (pdf, 598kb)  en het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

kosten

Omschrijving
Beoordeling goedkeuring 5-9 aspecten voertuig licht €54,00