Laat u uw snorfiets ombouwen naar een bromfiets dan moet u na de ombouw het voertuig laten keuren bij de RDW.

 • Is uw voertuig in gebruik genomen (*datum eerste toelating) na 31 december 2005, dan laat u het voertuig keuren bij het RDW Testcentrum in Lelystad. Op de pagina ‘Snorfiets van na 2005 wijzigen in bromfiets’ leest u wat u moet doen.
 • Als uw voertuig in gebruik is genomen (datum eerste toelating) voor 1 januari 2006, dan laat u het voertuig keuren bij een RDW-keuringsstation. Op deze pagina leest u wat u moet doen om een nieuw kenteken bij uw gewijzigde voertuig te krijgen.
 • Als uw voertuig al eerder in Nederland als bromfiets geregistreerd is geweest, ongeacht de datum 1e Toelating , dan kunt u hem ook op een RDW-keuringsstation laten keuren.

  * De datum eerste toelating staat op het kentekenbewijs.

Keuring van ombouw snorfiets van voor 2006 naar bromfiets

Als uw snorfiets in gebruik is genomen voor 1 januari 2006 kunt u deze (laten) ombouwen naar een bromfiets door het wijzigen van de constructiesnelheid. De snorfiets moet na de ombouw voldoen aan de permanente eisen voor een bromfiets. De permanente eisen zijn de eisen voor verkeersveiligheid, aangevuld met de eisen voor de constructiesnelheid en de eisen voor geluidsproductie. Zo laat u uw snorfiets als bromfiets registreren:

 • Ga naar Externe link'Keuringsafspraak maken'  om een afspraak te maken bij een keuringsstation van de RDW . Selecteer de keuring 'wijziging aan het voertuig'.
 • U gaat op de dag van het onderzoek met het voertuig naar het keuringsstation en neemt het kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs mee.
 • U betaalt de kosten met pin of contant op het keuringsstation.
  Omschrijving
  Beoordeling goedkeuring 5-9 aspecten voertuig licht €54,00
 • Als na de keuring alles akkoord is, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen een kentekencard met de juiste gegevens per post toe. U ontvangt geen nieuwe tenaamstellingscode. Uw huidige tenaamstellingscode blijft geldig. Heeft u nog een papieren kentekenbewijs? Dan ontvangt u een kentekencard en een dag later een tenaamstellingscode . 
 • Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u de kentekenplaat omwisselen bij Documenteen erkende kentekenplatenfabrikant (pdf, 668kb)  en het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).