Vliegbewijs en exploitantnummer stopzetten

Bij ons kunt uw vliegbewijs en exploitantnummer stopzetten.
 • De geldigheidsduur is 5 jaar vanaf de datum dat u het examen heeft gehaald. U kunt uw vliegbewijs eerder stopzetten. U krijgt geen geld terug.

  1. U zet uw vliegbewijs stop via de knop 'Vliegbewijs stopzetten' en logt in met DigiD.
  2. Heeft u de aanvraag afgerond? Dan ontvangt u per mail een bevestiging van ons. Uw vliegbewijs is dan per direct stopgezet.

  Geen DigiD?

  Heeft u geen DigiD? Mail dan naar [email protected] en vraag of wij uw vliegbewijs willen stopzetten. Zet in de mail uw volledige naam en geboortedatum, zodat wij uw gegevens kunnen vinden.

 • Het exploitantnummer is 1 jaar geldig. U kunt uw exploitantnummer eerder stopzetten. U krijgt geen geld terug.

  1. Staat uw exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Houd dan uw vestigingsnummer bij de hand. Dit vindt u op het uittreksel of de website van de Kamer van Koophandel.
  2. U zet uw exploitantnummer stop via de knop 'Exploitantnummer stopzetten' en logt in met DigiD.

   Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning. Heeft u geen DigiD of eHerkenning? Mail dan naar [email protected] en vraag of wij u als exploitant willen stopzetten. Zet uw exploitantnummer in de mail. 
  3. Heeft u de aanvraag afgerond? Dan ontvangt u per mail een bevestiging van ons. Uw exploitantnummer is dan per direct stopgezet. Let op: uw exploitantnummer is geldig voor alle drones waarvan u eigenaar bent. De stopzetting geldt dus voor alle drones.
 • Wanneer u uw exploitantnummer heeft stopgezet, kunt u niet meer vliegen met deze drone(s) en bent u niet langer verantwoordelijk voor de vluchten die met deze drone(s) gemaakt worden.

  • Verwijder het exploitantnummer van uw drone(s) en zorg ook dat het exploitantnummer niet meer in de drone(s) ingeprogrammeerd staat.
  • Zet eventuele verzekeringen stop.
  • Heeft u 1 of meer vluchtvergunningen? Deze blijven gewoon geldig na het stopzetten van uw exploitantnummer.
 • Verhuist u naar het buitenland? Dit kan gevolgen hebben voor uw registratie als exploitant of uw vliegbewijs.

  Exploitantnummer

  Is uw verhuizing naar het buitenland bij ons bekend? Dan zetten we uw exploitantnummer automatisch stop. U ontvangt hierover bericht. U moet u namelijk als exploitant registreren in het land waar u woont. 

  Verhuisd naar een land binnen de EU

  Verhuist u naar een land binnen de EU? Informeer dan in dat land wat de regels zijn voor de registratie van uw drone.

  Verhuisd naar een land buiten de EU

  Verhuist u naar een land buiten de EU en u wilt uw exploitantnummer houden? Bijvoorbeeld omdat u verantwoordelijk bent voor vluchten met uw drone in Nederland? Stuur dan een e-mail met hierin uw exploitantnummer naar [email protected].  

  Vliegbewijs

  Uw vliegbewijs blijft geldig. Binnen de EU mag u met dit vliegbewijs blijven vliegen. Wilt u buiten de EU vliegen? Informeer dan in dat land wat de regels zijn.

Handige links

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed