Stopzetten vliegbewijs of exploitantnummer van een drone

Het stopzetten van uw vliegbewijs en exploitantnummer kunt u bij ons regelen.

Handige links

 • De geldigheidsduur is 5 jaar vanaf de datum dat u het examen heeft gehaald. U kunt uw vliegbewijs eerder stopzetten. U krijgt geen geld terug.

  1. U zet uw vliegbewijs stop via de knop ''Vliegbewijs stopzetten'' en logt in met DigiD.
  2. Nadat u de aanvraag heeft afgerond, ontvangt u per mail een bevestiging van ons. Uw vliegbewijs is dan per direct stopgezet.
 • De geldigheidsduur van het exploitantnummer is 1 jaar geldig. U kunt uw exploitantnummer eerder stopzetten. U krijgt geen geld terug.

  1. Staat uw exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Houd dan uw vestigingsnummer bij de hand. Dit vindt u op het uittreksel of de website van de Kamer van Koophandel.
  2. U zet uw exploitantnummer stop via de knop ''Exploitantnummer stopzetten'' en logt in met DigiD.

   Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.
  3. Nadat u de aanvraag heeft afgerond, ontvangt u per mail een bevestiging van ons. Uw exploitantnummer is dan per direct stopgezet. Let op: uw exploitantnummer is geldig voor alle drones waarvan uw eigenaar bent. De stopzetting geldt dus voor alle drones.
 • Wanneer u uw exploitantnummer heeft stopgezet, kunt u niet meer vliegen met deze drone(s) en bent u niet langer verantwoordelijk voor de vluchten die met deze drone(s) gemaakt worden.

  • Verwijder het exploitantnummer van uw drone(s) en zorg ook dat het exploitantnummer niet meer in de drone(s) ingeprogrammeerd staat.
  • Zet eventuele verzekeringen stop.
  • Heeft u 1 of meer vluchtvergunningen? Deze blijven gewoon geldig na het stopzetten van uw exploitantnummer.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed