Uw gegevens bekijken

De gegevens van piloten en eigenaren van drones staan bij ons opgeslagen. De gegevens die bij ons van u bekend zijn, kunt u kosteloos bekijken en waar nodig aanpassen.

Handige links

  1. Bekijk de gegevens van uw vliegbewijs via de knop ''Gegevens vliegbewijs bekijken'' en log in met DigiD.
  2. Nadat u bent ingelogd, ziet u een overzicht van de gegevens die bij ons bekend zijn.
  3. Wilt u gelijk gegevens aanpassen? Nadat u bent ingelogd, past u via de knop ''Wijzigen'' de gewenste gegevens aan. Per mail ontvangt u een bevestiging van ons dat uw gegevens aangepast zijn. De geldigheidsduur van uw vliegbewijs blijft onveranderd.
  1. Staat uw exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Houd dan uw vestigingsnummer bij de hand. Dit vindt u op het uittreksel of de website van de Kamer van Koophandel.
  2. Bekijk uw gegevens via de knop ''Exploitantgegevens bekijken''. U logt in met DigiD.

        Staat uw exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.

  1. Nadat u bent ingelogd, ziet u een overzicht van de gegevens die bij ons bekend zijn.
  2. Wilt u gelijk gegevens aanpassen of bijvoorbeeld een verzekeringsnummer toevoegen? Nadat u bent ingelogd, past u via de knop ''Wijzigen'' de gewenste gegevens aan. Per mail ontvangt u een bevestiging van ons dat uw gegevens aangepast zijn. De geldigheidsduur van uw exploitantnummer blijft onveranderd.
 • Vliegbewijs:
  Het vliegbewijs is 5 jaar geldig vanaf de datum dat u het online theorie-examen heeft gehaald. Na 5 jaar doet u opnieuw examen en vraagt u een nieuw vliegbewijs aan.

  Exploitantnummer:
  Het exploitantnummer is 1 jaar geldig. Zes weken voordat dit afloopt ontvangt u een herinneringsmail. U kunt vanaf dat moment het exploitantnummer verlengen. De afloopdatum blijft dan hetzelfde verlengd met 1 jaar. 
 • Of u de drone moet verzekeren, hangt af van waar en met welke soort drone u vliegt. We raden u sterk aan om u te verzekeren voor lichamelijke of materiële schade aan derden door ongelukken met drones. Controleer of uw aansprakelijkheidsverzekering schade dekt die veroorzaakt wordt door drones.

  Voor particuliere gebruikers met een drone vanaf 20 kilogram is een verzekering verplicht op basis van EU-regelgeving. Kijk voor meer informatie over de verplichtingen en verzekeringen op de website van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

  Verzekering toevoegen aan uw exploitantgegevens bij de RDW

  Is een verzekering voor u verplicht? Dan moet u deze toevoegen aan de exploitantgegevens die wij hebben vastgelegd. Uw verzekeringsgegevens kunt u ook toevoegen als u niet verplicht bent een verzekering te hebben. 

  Voeg een verzekeringsnummer toe via de knop 'Exploitantgegevens aanpassen'. Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.

 • Voor het vliegen in de open categorie heeft u geen vluchtvergunning nodig. Als u vliegt in de specifieke categorie, dan heeft u wel een vluchtvergunning nodig. Meer informatie over de categorieën of vluchtvergunningen vindt u op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

  Vergunningen toevoegen aan uw exploitantgegevens bij de RDW 

  Heeft u een vluchtvergunning? Dan moet u het nummer van de vluchtvergunning toevoegen aan uw exploitantgegevens die wij hebben vastgelegd. Voeg vergunningen toe via de knop 'Exploitantgegevens aanpassen'. Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed