Uw gegevens bekijken van het vliegbewijs of exploitantnummer

De gegevens van piloten en eigenaren van drones staan bij ons opgeslagen. De gegevens die bij ons van u bekend zijn, kunt u kosteloos bekijken en waar nodig aanpassen.

Handige links

 • (Link)

  Zo werkt het bekijken van uw vliegbewijsgegevens

  1. Bekijk de gegevens van uw vliegbewijs via de knop ''Gegevens vliegbewijs bekijken'' en log in met DigiD.
  2. Nadat u bent ingelogd, ziet u een overzicht van de gegevens die bij ons bekend zijn.
  3. Wilt u gelijk gegevens aanpassen? Nadat u bent ingelogd, past u via de knop ''Wijzigen'' de gewenste gegevens aan. Per mail ontvangt u een bevestiging van ons dat uw gegevens aangepast zijn. De geldigheidsduur van uw vliegbewijs blijft onveranderd.
 • (Link)

  Zo werkt het bekijken van uw exploitantgegevens

  1. Staat uw exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Houd dan uw vestigingsnummer bij de hand. Dit vindt u op het uittreksel of de website van de Kamer van Koophandel.
  2. Bekijk uw gegevens via de knop ''Exploitantgegevens bekijken''. U logt in met DigiD.

        Staat uw exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.

  1. Nadat u bent ingelogd, ziet u een overzicht van de gegevens die bij ons bekend zijn.
  2. Wilt u gelijk gegevens aanpassen of bijvoorbeeld een verzekeringsnummer toevoegen? Nadat u bent ingelogd, past u via de knop ''Wijzigen'' de gewenste gegevens aan. Per mail ontvangt u een bevestiging van ons dat uw gegevens aangepast zijn. De geldigheidsduur van uw exploitantnummer blijft onveranderd.
 • (Link)

  Geldigheid

  Vliegbewijs:
  Het vliegbewijs is 5 jaar geldig vanaf de datum dat u het online theorie-examen heeft gehaald. Na 5 jaar doet u opnieuw examen en vraagt u een nieuw vliegbewijs aan.

  Exploitantnummer:
  Het exploitantnummer is 1 jaar geldig. U ontvangt 6 weken voordat dit afloopt een herinneringsmail.
 • (Link)

  Verplichtingen en verzekeringen

  Of u de drone moet verzekeren, hangt af van waar en met welke soort drone u vliegt. We raden u sterk aan om u te verzekeren voor lichamelijke of materiĆ«le schade aan derden door ongelukken met drones. Controleer of uw aansprakelijkheidsverzekering schade dekt die veroorzaakt wordt door drones.  

  Voor particuliere gebruikers met een drone vanaf 20 kilogram is een verzekering verplicht op basis van EU-regelgeving. Kijk voor meer informatie over de verplichtingen en verzekeringen op de deze link opent in een nieuw venster website van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

  Verzekering toevoegen aan uw exploitantgegevens bij de RDW

  Is een verzekering voor u verplicht? Dan moet u deze toevoegen aan de exploitantgegevens die bij ons zijn vastgelegd. Uw verzekeringsgegevens kunt u ook toevoegen als u niet verzekeringsplichtig bent.

  Voeg een verzekeringsnummer toe via de knop 'Exploitantgegevens aanpassen'. Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.

 • (Link)

  Toevoegen vluchtvergunningen

  Voor het vliegen in de open categorie heeft u geen vluchtvergunning nodig. Als u vliegt in de specifieke categorie, dan heeft u wel een vluchtvergunning nodig. Meer informatie over vluchtvergunningen? Neem dan contact op met de deze link opent in een nieuw venster Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

  Vergunningen toevoegen aan uw exploitantgegevens bij de RDW 

  Als u een vluchtvergunning heeft dan moet u het nummer van de vluchtvergunning toevoegen aan uw exploitantgegevens die bij ons zijn vastgelegd. Voeg vergunningen toe via de knop 'Exploitantgegevens aanpassen'. Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in met eHerkenning.