• (Link)

  Zo werkt het verlengen van uw vliegbewijs

  Het vliegbewijs blijft 5 jaar geldig vanaf de dag dat u de online kennistest heeft gehaald.

  1. Voordat u uw vliegbewijs kunt verlengen, moet u eerst opnieuw een online kennistest doen bij deze link opent in een nieuw venstereen erkende Nederlandse vliegschool. Daarna kunt u een nieuw vliegbewijs aanvragen. 
  2. Nadat u de online kennistest met succes heeft afgerond, ontvangt u van de vliegschool een mail. In de mail van de vliegschool staat een unieke link waarmee u uw vliegbewijs bij ons aanvraagt.
  3. Na de betaling ontvangt u van ons het nieuwe vliegbewijs per mail. Dit is een Europees vliegbewijs dat 'bewijs van voltooiing theorie-examen' wordt genoemd.
  4. Bewaar het vliegbewijs goed. Dit vliegbewijs moet u tijdens de vlucht bij u hebben (uitgeprint of op uw mobiele telefoon).

 • (Link)

  Zo werkt het verlengen van uw exploitantnummer

  Het exploitantnummer is 1 jaar geldig en geldt voor alle drones waar u eigenaar (exploitant) van bent. De verlenging is dus meteen voor alle drones geregeld.
  U kunt vanaf 6 weken voordat uw exploitantnummer afloopt een verlenging aanvragen.

  1. U verlengt uw exploitantnummer via de knop ‘Exploitantnummer verlengen ’. U logt in met DigiD en betaalt de kosten.

   Staat het exploitantnummer op naam van uw bedrijf? Log dan in via de knop 'Verlengen exploitantnummer met eHerkenning'. En houd uw vestigingsnummer bij de hand. Dit vindt u op het uittreksel of de website van de Kamer van Koophandel.
  2. Per mail ontvangt u de bevestiging van de verlenging van uw exploitantnummer. Uw exploitantnummer blijft hetzelfde en is weer voor 1 jaar geldig.

 • (Link)

  En nu verder

  • Bewaar uw vliegbewijs goed, dit moet u tijdens het vliegen kunnen laten zien (uitgeprint of op uw mobiele telefoon).
  • Als eigenaar van de drone heeft u een exploitantnummer van ons ontvangen. Een deel van dit nummer moet u aan uw drone vastmaken en inprogrammeren. Het exploitantnummer bestaat uit letters en cijfers. Voorbeeld: ''NLD87astrdge12kc - xyz''.
  1. Alleen het deel vóór het streepje moet goed zichtbaar vastgeplakt worden (bijvoorbeeld met een sticker) aan de buitenkant van de drone. De laatste 3 letters laat u weg, wat voorkomt dat anderen misbruik van uw exploitantnummer kunnen maken.
  2. Heeft u meerdere drones? Het exploitantnummer is voor al uw drones geldig en moet op alle drones vastgemaakt zijn.

 • (Link)

  Kosten

  Omschrijving Kosten
  Aanvragen vliegbewijs €10,00
  Omschrijving Kosten
  Aanvragen exploitantnummer €23,00
  Verlengen exploitantnummer €13,00

 • (Link)

  Geldigheid

  Vliegbewijs:
  Het vliegbewijs is 5 jaar geldig vanaf de datum dat u het online theorie-examen heeft gehaald. Na 5 jaar doet u opnieuw examen en vraagt u een nieuw vliegbewijs aan.

  Exploitantnummer:
  Het exploitantnummer is 1 jaar geldig. U ontvangt 6 weken voordat dit afloopt een herinneringsmail.